Nyárs nélküli souvlaki tzatzikivel

/csak páros számú adag rendelhető/

Elkészítési idő

40_perc

710 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Hozzávalók

Amit küldünk:

  • sertés szűzpecsenye
  • makói hagyma
  • kezeletlen citrom
  • friss oreganó
  • fokhagyma
  • görög joghurt
  • uborka
  • friss menta
  • pita
  • olívaolaj
  • bors

Szükséges eszközök:

  • serpenyő
  • 3 db keverőtál
  • reszelő

Elkészítés

Nyárs nélküli souvlaki tzatzikivel - Chefbag

1. Alapanyag

Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.

Vágd, nagyobb cikkelyekre a hagymát, a citrom levét facsard ki. Aprítsd az oregánót és a mentát. Nyomd szét a fokhagymát.

Egy keverőtálban keverd össze a szüzet, a hagymát, az olívaolajat, a citromlevet, az oregánót és a fokhagyma felét. Sózd, borsozd ízlés szerint.

Nyárs nélküli souvlaki tzatzikivel - Chefbag

2. Tzatziki

Nagy lyukú reszelőn reszeld le az uborkát és sózd be. Hagyd állni 5-10 percig, majd nyomkodd ki a levét. Tedd a joghurtot egy tálba, add hozzá a maradék fokhagymát, a mentát és az uborkát. Sózd, borsozd ízlés szerint.

3. Hús

Forrósíts fel egy serpenyőt. Rakd bele a bepácolt szüzet, a hagymát, és az összes páclevet, nagy lángon süsd, amíg a hagyma üvegesre párolódik, és a hús is megsül. Ez kb. 10 perc.

Nyárs nélküli souvlaki tzatzikivel - Chefbag

4. Tálalás

Tálalás előtt egy serpenyőben pirítsd meg a pitákat. A nyárs nélküli souvlakit tzatzikivel tálald a megpirított piták mellé.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.