Nyárs nélküli souvlaki tzatzikivel
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

710 kcal

Nehézségi szint

Hozzávalók
Amit küldünk:
- sertés szűzpecsenye
- makói hagyma
- kezeletlen citrom
- friss oreganó
- fokhagyma
- görög joghurt
- uborka
- friss menta
- pita
- olívaolaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- 3 db keverőtál
- reszelő
Elkészítés

1. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
Vágd, nagyobb cikkelyekre a hagymát, a citrom levét facsard ki. Aprítsd az oregánót és a mentát. Nyomd szét a fokhagymát.
Egy keverőtálban keverd össze a szüzet, a hagymát, az olívaolajat, a citromlevet, az oregánót és a fokhagyma felét. Sózd, borsozd ízlés szerint.

2. Tzatziki
Nagy lyukú reszelőn reszeld le az uborkát és sózd be. Hagyd állni 5-10 percig, majd nyomkodd ki a levét. Tedd a joghurtot egy tálba, add hozzá a maradék fokhagymát, a mentát és az uborkát. Sózd, borsozd ízlés szerint.
3. Hús
Forrósíts fel egy serpenyőt. Rakd bele a bepácolt szüzet, a hagymát, és az összes páclevet, nagy lángon süsd, amíg a hagyma üvegesre párolódik, és a hús is megsül. Ez kb. 10 perc.

4. Tálalás
Tálalás előtt egy serpenyőben pirítsd meg a pitákat. A nyárs nélküli souvlakit tzatzikivel tálald a megpirított piták mellé.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.