Narancsos csirkeszárny édesburgonya salátával, grillzöldségekkel
Elkészítési idő
750 kcal

Nehézségi szint

Hozzávalók

Amit küldünk:
- csirkeszárny
- édesburgonya
- gomba
- gyömbér
- sárgarépa
- újhagyma
- zöld pritaminpaprika
- narancs lekvár
- adalékmentes tejföl
- rizsecet
- szójaszósz
- olíva olaj
- só
- bors
- sütőpapír
Szükséges eszközök:
- sütő
- tepsi
- reszelő
- lábas
- keverőtál
- serpenyő
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Mosd, és szárítsd meg a húst és a zöldségeket. A kaliforniai paprikát csíkokra, a sárgarépát átlósan szeletekre, a gombát negyedekre az újhagymát karikákra (fehér és zöld részt külön) vágd. A gyömbért reszeld le.

2. Csirkeszárny
Rakd egy keverőtálba a csirkeszárnyakat, sózd, borsozd, locsold meg kevés olíva olajjal, majd jól keverd össze, hogy mindenhol befedje a fűszer. Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd kb. 20 percig.

3. Édesburgonya
Egy lábasban főzd meg az édeskrumplit (kb. 8-10 perc). Szűrd le, majd tedd vissza a krumplit a lábasba, add hozzá az újhagyma fehér részét, a tejfölt, a szójaszósz és a rizsecet felét. Sózd, borsozd. Forrald össze, és kész is. Tálalásig tartsd melegen.

4. Narancs
Egy kis keverőtálban keverd össze a maradék szójaszószt és a maradék rizsecetet a narancslekvárral. Kend meg a csirkeszárnyakat ezzel a szósszal, tedd vissza a sütőbe további 8-10 percre, vagy amíg megbarnul a szárnyak teteje.

5. Grillzöldség
Egy serpenyőben hevíts fel kevés olíva olajat, add hozzá a sárgarépát és a paprikát. Sózd, borsozd, süsd kb. 5-6 percig. Add hozzá a gyömbért, pirítsd meg egy kicsit kb. 1-2 perc, majd tedd hozzá a gombát és süsd a zöldségeket még 3-4 percig. Sózd, borsozd.

6. Tálalás
Tegyél a tányér egyik oldalára a grillzöldségből és az édesburgonya salátából, Másik oldalra egymásnak támasztva a csirkeszárnyakat.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.