Mustáros sertésszűz borskéregben narancsos lencsesalátával
Mustáros sertésszűz narancsos lencsesalátával
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

Szénhidrát

690 kcal

Nehézségi szint

Csípősség

Gluténmentes

Laktózmentes

Hozzávalók
Mustáros sertésszűz borskéregben narancsos lencsesalátával
sertésszűz, bio hegyi lencse, édeskömény, makói hagyma, narancs, kristálysó tarka bors, mustár, olívaolaj, sütőpapír, só
Szükséges eszközök:
sütő, tepsi, lábas, tésztaszűrő, serpenyő
Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 230°C-ra.
1. Lencse
A lencsét mosd át, enyhén sós vízben kb. 20 perc alatt főzd puhára (de ne főzd szét), ha kész, szűrd le.

2. Mustáros sertésszűz
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
A húst, sózd, kend meg mustárral. A durvára őrölt borsot öntsd egy nagy lapos tányérra, hempergesd meg benne a húst, majd helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és az előmelegített sütőbe süsd 20 percig. Szeletelés előtt 5 percet lefedve pihentesd.

3. Zöldség + Gyümölcs
A hagymát és az édesköményt vékonyan szeleteld fel. A narancs felének reszeld le a héját, majd hámozd meg a narancsot és kockázd fel.
Mustáros sertésszűz borskéregben narancsos lencsesalátával

4. Hagyma + Édeskömény
Ha a lencse megpuhult, kevés olívaolajon párold meg a hagymát és az édesköményt, sózd ízlésed szerint.

5. Lencse + Narancs
Amint a zöldségek kicsit megpárolódtak, keverd hozzá a lencsét, add hozzá a felkockázott narancsot, majd a reszelt narancshéjat.
Keverj rajta egyet, és már kész is a lencsesaláta.

6. Tálalás
A pihentetett sertésszüzet enyhén sréhen vágd 1-1,5 cm vastag szeletekre.
Halmozz a tányérra a narancsos lencsesalátából, mellé rakd/támaszd a szűzszeleteket. Az egészet szórd meg kristálysóval.
Jó étvágyat!