Mustáros sertésszűz borskéregben narancsos lencsesalátával

Mustáros sertésszűz borskéregben narancsos lencsesalátával

/csak páros számú adag rendelhető/

Elkészítési idő

35 perc

Szénhidrát

27 gramm szénhidrát

690 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Csípősség

közepesen csípős

Gluténmentes

gluténmentes

Laktózmentes

laktózmentes

Hozzávalók

Mustáros sertésszűz borskéregben narancsos lencsesalátával

sertésszűz, bio hegyi lencse, édeskömény, makói hagyma, narancs, kristálysó tarka bors, mustár, olívaolaj, sütőpapír, só

Szükséges eszközök:

sütő, tepsi, lábas, tésztaszűrő, serpenyő

Elkészítés

Mustáros sertésszűz: Ezt az ételt hegyi lencsével tálaljuk: barna, visszafogott ízű, kemény, származási helye Umbria, Olaszország. A lencse...

Melegítsd elő a sütőt 230°C-ra.

1. Lencse

A lencsét mosd át, enyhén sós vízben kb. 20 perc alatt főzd puhára (de ne főzd szét), ha kész, szűrd le.

Mustáros sertésszűz: Ezt az ételt hegyi lencsével tálaljuk: barna, visszafogott ízű, kemény, származási helye Umbria, Olaszország. A lencse...

2. Mustáros sertésszűz

Mosd és szárítsd meg a húst, sózd, kend meg mustárral. A durvára őrölt borsot öntsd egy nagy lapos tányérra, hempergesd meg benne a húst, majd helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és az előmelegített sütőbe süsd 20 percig. Szeletelés előtt 5 percet lefedve pihentesd.

Mustáros sertésszűz: Ezt az ételt hegyi lencsével tálaljuk: barna, visszafogott ízű, kemény, származási helye Umbria, Olaszország. A lencse...

3. Zöldség + Gyümölcs

Mosd és szárítsd meg a  zöldségeket. A hagymát és az édesköményt vékonyan szeleteld fel. A narancs felének reszeld le a héját, majd hámozd meg a narancsot és kockázd fel.

Mustáros sertésszűz borskéregben narancsos lencsesalátával

Mustáros sertésszűz: Ezt az ételt hegyi lencsével tálaljuk: barna, visszafogott ízű, kemény, származási helye Umbria, Olaszország. A lencse...

4. Hagyma + Édeskömény

Ha a lencse megpuhult, kevés olívaolajon párold meg a hagymát és az édesköményt, sózd ízlésed szerint.

Mustáros sertésszűz: Ezt az ételt hegyi lencsével tálaljuk: barna, visszafogott ízű, kemény, származási helye Umbria, Olaszország. A lencse...

5. Lencse + Narancs

Amint a zöldségek kicsit megpárolódtak, keverd hozzá a lencsét, add hozzá a felkockázott narancsot, majd a reszelt narancshéjat.

Keverj rajta egyet, és már kész is a lencsesaláta.

Mustáros sertésszűz: Ezt az ételt hegyi lencsével tálaljuk: barna, visszafogott ízű, kemény, származási helye Umbria, Olaszország. A lencse...

6. Tálalás

A pihentetett sertésszüzet enyhén sréhen vágd 1-1,5 cm vastag szeletekre.

Halmozz a tányérra a narancsos lencsesalátából, mellé rakd/támaszd a  szűzszeleteket. Az egészet szórd meg kristálysóval.

Jó étvágyat!

Figyelem! A recept két adag étel elkészítésre vonatkozik, a fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető.

Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.