Mozzarellával töltött gomba paradicsom-kapribogyó salsával
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

560 kcal

Nehézségi szint

Vegetáriánus

Gluténmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- adalékmentes mozzarella
- krumpli
- paradicsom
- gomba
- lilahagyma
- fokhagyma
- kapribogyó
- fekete olajbogyó
- friss bazsalikom
- olíva olaj
- só
- bors
- 2db sütőpapír
Szükséges eszközök:
- 2 db keverőtál
- hőálló tál / tepsi
- sütő
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
A lilahagymát vágd apróra, a paradicsomot, a mozzarellát és a bazsalikomot aprítsd fel. (Tipp: Ha nem szeretnéd, hogy a paradicsomon rajta legyen a héja, akkor előbb kereszt alakba metszd be a héját, és dobd 1 percre forró vízbe. Így könnyen meg tudod hámozni.) A fokhagymát egy kés lapjával nyomd szét, az olajbogyót karikákra, a gombák törzsét pedig kockára vágd fel.
2. Krumpli
Tedd az egyik sütőpapírt egy tepsibe, és helyezd el rajta a felszeletelt krumplikat. Locsold meg egy kis olíva olajjal, majd sózd és borsozd. Süsd nagyjából 20 percig, vagy addig, amíg jó sültek és kellően ropogósak nem lesznek.
3. Paradicsomos-kapri salsa
Egy keverőtálban keverd össze a paradicsomot, a bazsalikomot, a kapribogyót, az olajbogyót és 2-3 evőkanál olíva olajat. Jól keverd át, majd add hozzá a hagyma felét is, majd sózd és borsozd. Tálalásig tedd félre.

4. Töltelék
Egy másik keverőtálban készítsd el a gomba töltelékét. Keverd össze a felkockázott mozzarellát az apróra vágott gombaszárakkal és a maradék lilahagymával. Add hozzá a felaprított fokhagymát is. Sózd, borsozd.
5. Töltött gomba
Vedd ki a sütőből az elkészült krumplit. Rakd át a tepsiből egy tányérra, és tálalásig tartsd melegen.
Töltsd meg a gombafejeket az előbb elkészített töltelékkel és rakd a másik sütőpapírt a tepsibe. Tedd a megtöltött gombákat a tepsire, locsold meg a maradék olíva olajjal, és tedd a sütőbe.
Süsd kb. 15 percig, illetve addig, amíg a sajt megolvad benne, és a teteje szép aranybarna nem lesz.

6. Tálalás
Tegyél minden tányérra a sült krumpliból, rakj mellé egy-egy gombát, és körítsd a paradicsomos-kapris salsával.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.