Mézes kacsamell házi burgonyafánkkal

/csak páros számú adag rendelhető/

FIGYELEM!!! Kb. 1 liter sütéshez alkalmas olaj szükséges a burgonyafánk elkészítéséhez.

Elkészítési idő

35 perc

890 kcal

kalória

Nehézségi szint

közepes

Laktózmentes

laktózmentes

Hozzávalók

Mézes kacsamell házi burgonyafánkkal - Chefbag

Amit küldünk:

  • kacsamell
  • méz
  • kockázott krumpli
  • balzsamecet
  • liszt
  • tanyasi tojás
  • szerecsendió
  • bors

Szükséges eszközök:

  • lábos / fritőz + olaj a burgonyafánk sütéséhez
  • serpenyő

Elkészítés

Mézes kacsamell házi burgonyafánkkal - Chefbag

1. Készítsd elő az alapanyagokat

Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat. Haránt irányban vagdosd be a bőrét (vigyázz, hogy ne vágj bele a húsba), és enyhén sózd be.

2. Készítsd el a fánktésztát

Tedd a krumplit egy lábosba, és nagy lángon, sós vízben kezd el főzni. Amikor a víz felforrt vedd takarékra. Kb. 10-12 perc alatt fő meg. Miután megfőtt, hűtsd vissza. (Folyass lassan hideg vizet a lábosba, amíg le nem hűl, és hagyd a hideg vízben a krumplit kb. 10 percig.)  Üsd fel a tojást egy közepes méretű tálba és add hozzá a visszahűtött krumplit, sót, borsot, szerecsendiót és lisztet. Krumplinyomóval, vagy egy villával gyúrd össze, amíg formázhatóvá nem válik. Nedves kézzel gyúrj kb. 4-5 cm átmérőjű fánkokat.

Mézes kacsamell házi burgonyafánkkal - Chefbag

3. Süsd meg a burgonyafánkokat

Forrósítsd fel a kókuszolajat 240°C-ra és süsd arany-barnára a fánkokat. Csepegtesd le a fánkon maradt olajat. Ha kész, tedd ki egy tányérra, és alufóliával letakarva tartsd melegen.

Mézes kacsamell házi burgonyafánkkal - Chefbag

4. Süsd meg a kacsamelleket

Miközben a fánkok sülnek, bőrös oldalával lefelé tedd a kacsamelleket a felforrósított, száraz serpenyőbe, és kezd el kisütni a zsírját. Amikor már sok zsírt kieresztett, és kezd a bőre pirosodni, fordítsd meg, és süsd meg a másik oldalát is. Ha túl sok a zsírja, egy evőkanállal merd ki a felesleget a serpenyőből. Ahhoz, hogy rozé legyen a kacsamell, mindkét oldalát kb. 7-7 percig kell sütni. Ha kész, tedd ki egy tányérra, és alufóliával letakarva tartsd melegen.

Mézes kacsamell házi burgonyafánkkal - Chefbag

5. Készítsd el a mártást

A kacsapecsenye-lében forrald ki a balzsamecetet, majd rakd bele a mézet. Folyamatos kavarás mellett forrjon. Ha a negyedére sűrűsödik a mártás, akkor elkészült.

Mézes kacsamell házi burgonyafánkkal - Chefbag

6. Söpörd be ételedért a bókokat

Szeleteld fel a mézes kacsamell eket nagyjából 1 centis szeletekre, locsold meg a mézes öntettel és tálald burgonyafánkkal. Ezt követően söpörd be ételedért a bókokat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.