Mascarponés bolognai parmezánnal
Elkészítési idő
770 kcal

Nehézségi szint

Hozzávalók

Amit küldünk:
- darált marhahús
- 8 tojásos spagetti tészta
- paradicsom
- gomba
- adalékmentes mascarpone
- adalékmentes parmezán sajt
- friss petrezselyem
- só
- bors
- olíva olaj
Szükséges eszközök:
- lábos
- serpenyő
Elkészítés

1. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
A gombát vágd vékonyabb szeletekre, a petrezselymet aprítsd fel, a paradicsomot negyedeld, a parmezánt pedig reszeld le.

2. Spagetti tészta
A jó tésztához sok víz kell, ezért egy közepes lábosban forralj fel minimum másfél liter hideg vizet. Ha lefeded a lábost, gyorsabban felforr. Mikor már majdnem forr, sózd meg, és adj hozzá kis olíva olajat is. Forrásban lévő vízbe tedd a tésztát, és rögtön kavard is jól át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Főzd kb. 10 percig. (Ha olaszosan szereted akkor kb. 5 perc.)
3. Marhahús + zöldségek + mascarpone
Hevíts fel egy kis olíva olajat egy serpenyőben, és pirítsd meg benne a darált húst. Akkor jó, ha szép barna. Sózd és borsozd. Ha megpirult a hús, add hozzá a gombát, majd pár perccel később, rakd bele a paradicsomot is. Keverd jól össze, és főzd így kb. 8 percig. Ha sok vizet enged, főzd további 5 percig, amíg leredukálod a víz mennyiségét. Ha szükséges, sózd és borsozd ismét, szórd bele a petrezselyem felét, ezután add a raguhoz a mascarponét is. Olvaszd a raguba.

4. Tészta + ragu
Mire a ragu elkészül, addigra a tészta is, keverd össze a serpenyőben.

5. Tálalás
Tálald a tésztát egy mélyebb tányérba, és díszítsd a maradék petrezselyemmel és a parmezán sajttal.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
[addtoany]