Marhahúsos kukoricatortilla
Elkészítési idő
890 kcal
Nehézségi szint
Csípősség
Gluténmentes
Hozzávalók
Amit küldünk:
- házi kukorica tortilla
- marha fehérpecsenye
- fehér cheddar sajt
- koktél paradicsom
- gomba
- jalapeño paprika
- paradicsomszósz
- lilahagyma
- friss petrezselyem
- folyékony füst
- tejföl
- olívaolaj
- cayenne bors
- bors
- só
Szükséges eszközök:
- 2 db serpenyő
Elkészítés
1. Alapanyag
Mosd, és szárítsd meg a húst és a zöldségeket. A fehérpecsenyét vágd vékony csíkokra. A gombát és a paradicsomot negyedeld, a hagymát és a jalapeño paprikát karikázd, a petrezselymet aprítsd, a sajtot pedig reszeld le.
2. Hús
Vastag falú serpenyőben hevítsd fel az olívaolaj felét. Ha forró, tedd bele a húst, sózd és szórj rá fekete és cayenne borsot. Közepes lángon süsd kb. 4-5 percig. (Ha a hús túl sok levet engedne, önts le belőle.) Ha kész vedd ki a serpenyőből és lefedve hagyd állni.
3. Ragu
Öntsd az olívaolaj másik felét a serpenyőbe, forrósítsd fel, majd add hozzá a lilahagymát és a gombát. Közepes lángon pirítsd. Mikor a gomba egy kicsit összeesik add hozzá a jalapeño felét, a paradicsomszószt és a folyékony füstöt. Ha felforr, add hozzá a koktélparadicsomot és a petrezselymet, és főzd kb. 4-5 percig.
4. Kukoricatortilla
Vegyél elő egy másik serpenyőt, és kis lángon melegítsd meg a kukoricatortilla mindkét oldalát. Azért kell melegíteni, hogy könnyen lehessen tekerni. Vigyázz, hogy ne piruljon!
Rakd a meleg kukoricatortillát egy vágódeszkára, tegyél a raguból a közepére, szórd meg a cheddar sajttal, majd tekerd fel. Siess, hogy ne hűljön ki a kukoricatortilla.
5. Tálalás
A kész tortillát vágd ferdén ketté, szórd meg cheddar sajttal, és díszítsd a maradék jalapeño paprikával. Mellé kínáld a tejfölt.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
[addtoany]