Mangós csirkemell aromás bulgurral

A feltüntetett ár 1 adag alapanyagra vonatkozik. A minimális rendelési mennyiség 2 adag.

Mangós csirkemell aromás bulgurral

2 150 Ft

A mangó csatniból készült édesen savanykás páccal borított csirkemellet serpenyőben sütjük meg, hogy egy egyedi, mégis mindenkit elbűvölő ízt kapjunk. A pác nagyobb mangó darabkái rásülnek a csirkemellekre, amik még ízletesebbé teszik a fahéjtól aromás bulgurt. A mangó rendkívüli egészséges, számtalan jó tulajdonsága mellett tele van B6-, A- és C-vitaminnal is.

Törlés
Cikkszám: N/A Kategóriák: , , , , , , ,

Elkészítési idő

35 perc

510 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Laktózmentes

laktózmentes

Hozzávalók

Chefbag - Mangos_csirke_aromas_bulgurral

Amit küldünk:

  • tanyasi csirkemell
  • bulgur
  • mangó csatni
  • újhagyma
  • babérlevél
  • egész fahéj
  • curry por
  • őrölt kömény
  • cayenne bors pehely
  • olíva olaj
  • bors

Szükséges eszközök:

  • keverőtál
  • kis lábos
  • serpenyő

Elkészítés

Chefbag - Mangos_csirke_aromas_bulgurral

1. Alapanyag

Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.

A csirkemelleket sréhen vagdosd be. Keverd össze a mangó csatnit, a curry port, az őrölt köményt, egy kis olíva olajat és ízlés szerint egy kis sót. Ez lesz a pác. Az újhagyma fehér részét szeleteld, a zöld részét pedig aprítsd fel.

Chefbag - Mangos_csirke_aromas_bulgurral

2. Pác

Az összekevert mangó csatnis páccal jól kend be a csirkemelleket úgy, hogy a bevagdosott részekbe is jusson bőven, majd a sütésig tedd félre. Amíg áll, kezd el a bulgurt főzni.

Chefbag - Mangos_csirke_aromas_bulgurral

3. Bulgur

Rakd a bulgurt egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kevés felforrósított olajon pirítsd meg, sózd, borsozd, és adj hozzá a bulgur kétszeres mennyiségének megfelelő meleg vizet. Várd meg, amíg felforr, majd lefedve, kis lángon főzd. Hamarabb kész lesz, mint a rizs, amikor elfőtte a vizet vedd le a tűzről, és lefedve hagyd állni.

Chefbag - Mangos_csirke_aromas_bulgurral

4. Mangós csirkemell

A serpenyőben hevíts fel egy kis olíva olajat, ha kész, tedd bele a pácból kiemelt csirkemelleket és süsd készre. Fedd le a serpenyőt, mert így a csirke jól átsül és nem lesz száraz sem. Ha a csirkemellek mindkét oldala szépen átsült, vedd ki egy tányérra és tálalásig lefedve tedd félre.

Chefbag - Mangos_csirke_aromas_bulgurral

5. Keverd össze

Abban a serpenyőben, amiben a csirkemellek sültek – a serpenyő eltörlése nélkül – hevíts fel ismét egy kis olíva olajat, majd tedd bele az újhagyma felszeletelt fehér részét és szórd meg cayenne borssal. A bulgurból vedd ki a fahéjat, a babérlevelet és ahogy elkezd egy kissé pirulni a hagyma rakd a bulgurt a tetejére. Melegítsd össze.

Chefbag - Mangos_csirke_aromas_bulgurral

6. Tálalás

Fektesd a mangós csirkemell et az aromás bulgurra és díszítsd az újhagyma felaprított zöld részével.

Jó étvágyat kívánunk!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

A receptleírás 2 adag ételre vonatkozik.