Mangós csirkemell aromás bulgurral
Elkészítési idő

510 kcal

Nehézségi szint

Laktózmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- tanyasi csirkemell
- bulgur
- mangó csatni
- újhagyma
- babérlevél
- egész fahéj
- curry por
- őrölt kömény
- cayenne bors pehely
- olíva olaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- keverőtál
- kis lábos
- serpenyő
Elkészítés

1. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
A csirkemelleket sréhen vagdosd be. Keverd össze a mangó csatnit, a curry port, az őrölt köményt, egy kis olíva olajat és ízlés szerint egy kis sót. Ez lesz a pác. Az újhagyma fehér részét szeleteld, a zöld részét pedig aprítsd fel.

2. Pác
Az összekevert mangó csatnis páccal jól kend be a csirkemelleket úgy, hogy a bevagdosott részekbe is jusson bőven, majd a sütésig tedd félre. Amíg áll, kezd el a bulgurt főzni.

3. Bulgur
Rakd a bulgurt egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kevés felforrósított olajon pirítsd meg, sózd, borsozd, és adj hozzá a bulgur kétszeres mennyiségének megfelelő meleg vizet. Várd meg, amíg felforr, majd lefedve, kis lángon főzd. Hamarabb kész lesz, mint a rizs, amikor elfőtte a vizet vedd le a tűzről, és lefedve hagyd állni.

4. Mangós csirkemell
A serpenyőben hevíts fel egy kis olíva olajat, ha kész, tedd bele a pácból kiemelt csirkemelleket és süsd készre. Fedd le a serpenyőt, mert így a csirke jól átsül és nem lesz száraz sem. Ha a csirkemellek mindkét oldala szépen átsült, vedd ki egy tányérra és tálalásig lefedve tedd félre.

5. Keverd össze
Abban a serpenyőben, amiben a csirkemellek sültek – a serpenyő eltörlése nélkül – hevíts fel ismét egy kis olíva olajat, majd tedd bele az újhagyma felszeletelt fehér részét és szórd meg cayenne borssal. A bulgurból vedd ki a fahéjat, a babérlevelet és ahogy elkezd egy kissé pirulni a hagyma rakd a bulgurt a tetejére. Melegítsd össze.

6. Tálalás
Fektesd a mangós csirkemell et az aromás bulgurra és díszítsd az újhagyma felaprított zöld részével.
Jó étvágyat kívánunk!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.