Libamáj karamellizált almával
Elkészítési idő
435 kcal / adag

Nehézségi szint

Gluténmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- hízott libamáj
- alma
- vaj
- calvados
- friss tárkony
- cukor
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- 2 db. serpenyő
Elkészítés

1. Alapanyag
Mosd, és szárítsd meg a májat és az almát. Pucold meg, és magozd ki az almákat, majd vágd cikkekre. Vágd finomra a friss tárkonyt.

2. Alma
Forrósíts fel egy vastag falú serpenyőt, majd dobd bele a vajat. Ha a vaj felolvadt, tedd bele az almákat, sózd és borsozd. Ezután forgasd jól át, majd add hozzá a cukrot, és hagyd karamellizálódni.

Ha már szép barnák, add hozzá a calvadost. FIGYELEM! A CALVADOS AHOGY A FORRÓ SERPENYŐHÖZ ÉR MEGGYULLAD! Szórd meg a friss tárkonnyal, majd vedd le a tűzről.

3. Libamáj
Forrósíts fel egy serpenyőt, tedd bele a máj szeleteket, és lassú tűzön kezdd el sütni. Amikor már mindkét oldala kicsit megsült, ízlés szerint sózd, borsozd.

Süsd kb. 6-8 percig, és minimum 4x fordítsd meg.

4. Tálalás
Tedd a tányérra a karamellizált almákat, majd rá a libamáj szeletet. Az almák kisült levéből csurgass az egészre egy kicsit, és nagyon óvatosan sózd meg újra.
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.