Libamáj fehérboros szőlő chutney-val
Elkészítési idő
490 kcal / adag

Nehézségi szint

Laktózmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- hízott libamáj
- csemegeszőlő
- fehérbor
- vöröshagyma
- édeskömény
- borecet
- bagett
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- 2 db serpenyő
Elkészítés

1. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat. Vágd finomra a vöröshagymát és kocázd fel az édesköményt. Az édeskömény szárából tegyél félre egy keveset a díszítéshez. Vágd félbe a szőlőszemeket.(Ha gondolod ki is magozhatod.)
2. Szőlő chutney
A fehérbort nagy lángon forrald fel, majd add hozzá a vöröshagymát és az édesköményt. Öntsd bele a borecetet, és a folyadékmennyiség felére forrald vissza. A félbevágott csemegeszőlőt szórd bele és forrald még 5 percig.
3. Libamáj
Forrósíts fel egy serpenyőt, tedd bele a máj szeleteket, és lassú tűzön kezdd el sütni. Amikor már mindkét oldala kicsit megsült, ízlés szerint sózd, borsozd.
Süsd kb. 6-8 percig, és minimum 4x fordítsd meg. A visszamaradó zsírban pirítsd meg a bagettszeleteket.

4. Tálalás
Kanalazz a chutney-ból a tányérra, tegyél rá egy bagettszeletet, a libamájat pedig rakd a tetejére, majd söpörd be ételedért a bókokat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.