Kukoricás tilápia tárkonyos fűszervajjal
Elkészítési idő
470 kcal

Nehézségi szint

Gluténmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- tilápia filé
- piros kaliforniai paprika
- kukorica
- cukkini
- shalott hagyma
- fokhagyma
- kézműves vaj
- friss tárkony
- só
- bors
- olíva olaj
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- keverőtál
Elkészítés

1. Alapanyag
Mosd és szárítsd meg a halat és a zöldségeket. Hagyd elől a vajat, hogy szobahőmérsékleten puha és könnyen kezelhető legyen. Kisebb kockákra vágd fel a paprikát, a fokhagymát és a shalott hagym felét pedig aprítsd fel. A shalott hagyma másik felét vékonyan szeleteld fel. Egy kés segítségével hosszában vágd le a szemeket a kukoricacsőről. A cukkinit vágd kisebb cikkelyekre. Aprítsd fel a tárkonyt.

2. Zöldségek
Egy nagy, magas falú serpenyőben hevítsd fel az olíva olajat. Tedd bele a felszeletelt shalott hagymát és a fokhagymát, majd 2-3 perc után, mikor már kezd aromás lenni, add hozzá a cukkinit és a paprikát is. Főzd további 2-3 percig, amíg kellően puhák nem lesznek, majd add hozzá a kukoricát is. Sózd és borsozd. Ha a kukoricák is jók, akkor tedd át a serpenyőből egy tálba a zöldségeket.

3. Fűszervaj
Egy kisebb keverőtálban keverd össze a puha vajat a felaprított shalott hagymával és a tárkonnyal. Jól sózd és borsozd meg. Keverd addig, amíg megfelelően össze nem áll.

4. Tilápia
A tilápia mindkét oldalát sózd és borsozd még a sütés előtt. Töröld el kissé azt a serpenyőt, amit a zöldségekhez használtál, majd hevíts fel benne olíva olajat a hal sütéséhez. Kb. 2-3 percig süsd a halak mindkét oldalát.

5. Tálalás
Tálald a halfilét a kukoricás zöldséges köretre, majd közvetlen tálalás előtt tegyél egy adag tárkonyos fűszervajat a meleg hal tetejére, hogy szépen ráolvadjon.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
[addtoany]