Krumplis hal 😉

Elkészítési idő

680 kcal

kalória

Nehézségi szint

közepes

Gluténmentes

gluténmentes

Hozzávalók

Krumplis hal - Chefbag

Amit küldünk:

  • fogas filé
  • feta sajt
  • spenót
  • krumpli
  • koktélparadicsom
  • shallot hagyma
  • fokhagyma
  • citrom
  • fehérbor
  • tej
  • vaj
  • olíva olaj
  • Chefbag #4 fűszerkeverék
  • bors
  • nagy ziploc

Szükséges eszközök:

  • serpenyő
  • sütő
  • hőálló tál / tepsi
  • 2 db keverőtál

Elkészítés

1. Alapanyag

Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra.

Mosd és szárítsd meg a halat és a zöldségeket. A krumplit szurkáld meg egy villával, és tedd 5 percre mikrohullámú sütőbe. (Ha esetleg nincs mikrohullám sütőd, akkor normál módon lábosban főzd elő egy kicsit a krumplikat.) A félig megfőtt krumplikat hosszában vágd ketté. Ha kihűlt, akkor kiskanállal vájd ki a belsejét úgy, hogy legalább 1 centi perem megmaradjon. A kivájt részt jól aprítsd fel. A citromot és a koktélparadicsomot vágd félbe, a fokhagymát és a shallot hagymát vágd finomra. A spenótot tépkedd kisebb darabokra, a feta sajtot morzsold szét.

A vajat vedd elő, hogy szobahőmérsékletű legyen.

2. Gyors pác

A ziplocba tedd bele a halat, a koktélparadicsomot, a shallot hagymát, facsard bele a citrom egyik felének a levét, és locsold meg az egészet kevés olíva olajjal. Zárd be a ziplocot, és óvatosan – hogy a hal ne törjön szét – rázd kissé össze. Tedd félre kb. 10 percre.

3. Töltelék

Amíg a hal pácolódik, egy keverőtálban keverd össze a krumplik kikapart belsejét, a feta sajtot, a tejet, a fokhagymát, a spenótot, a vajat és egy kevés olíva olajat. Krumplinyomóval vagy egy villával az alkotóelemeket jól dolgozd össze. Sózd, borsozd.

4. Töltött krumpli

Töltsd meg az előbb összekevert töltelékkel a kivájt krumplikat, és rakd egy tepsibe / hőálló tálba. Süsd 10-12 percig, illetve addig, amíg jól átsülnek, és a teteje szép aranybarna nem lesz.

5. Hal

Amíg a krumplik sülnek, öntsd a bepácolt halat és magát az egész pácot is egy keverőtálba. Szórd meg a Chefbag #4 fűszerkeverékkel, sózd és borsozd. Kézzel dolgozd össze, hogy a halak mindegyik oldala egyenletesen fűszeres legyen. Ezután egy felmelegített serpenyőben, olaj nélkül kezdd el sütni a halak egyik oldalát.

6.

Amikor megfordítod a halat, hogy a másik oldala is szépen megsüljön, öntsd a serpenyőbe a keverőtálban hagyott pácot. Óvatosan kevergetve, hogy a hal ne törjön össze, melegítsd át a pácot is. Kb. 2 perc. Ezután öntsd hozzá a fehérbort. Forrjon egyet, és már kész is.

7. Tálalás

Tálald a halat a töltött krumpli mellé, és díszítsd a megmaradt fél citrommal. Vékonyan szeleteld fel a citromot. A szeletekbe vágj bele a közepétől kifelé a héjáig, majd két bevágott szeletet ellenkező irányba eltekerve fordíts egymásnak.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

[addtoany]