Koreai szűzérmék jalapeño paprikával
Elkészítési idő
540 kcal / adag

Nehézségi szint

Csípősség

Gluténmentes

Laktózmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- sertés szűz
- vegyes vágott káposzta
- gyömbér
- jalapeño paprika
- fokhagyma
- újhagyma
- szójaszósz
- rizsecet
- sriracha szósz
- szezámmag olaj
- olívaolaj
- barna cukor
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- keverőtál
- habverő
Elkészítés

1. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
Vágd finomra a fokhagymát, az újhagymát karikázd fel (zöld részét is). Távolítsd el a jalapeño szárát és magjait, majd vágd vékony szeletekre.
2. Pác
Egy keverőtálban dolgozd össze a szójaszószt, a rizsecet felét, a barna cukrot, a srirachát, a gyömbért és a fokhagymát. Kézi habverővel jól keverd össze, hogy egységes állagú legyen. Tedd bele a szűzérméket, és hagyd állni nagyjából 10 percig, hogy a pác megfelelő bevonatot képezzen a medalionokon.

3. Köret
Egy másik keverőtálba öntsd bele a maradék rizsecetet, a szezámmag olajat, és az újhagymák felét. Sózd, borsozd, majd jól keverd össze. Egy salátástálba tedd ki a káposztamixet, és öntsd le az előbb elkészített öntettel, keverd át, hogy mindenhova jusson.

4. Koreai szűzérmék
Ha az érmék már eleget voltak a pácban süsd ki őket. Egy vastag falú serpenyőben hevíts fel egy kis olívaolajat. Ha elég meleg, akkor tedd bele az érméket, és süsd mindegyik oldalát 3-4 percig. Figyelj oda rá, mert a pácban lévő barna cukortól a hús gyorsan karamellizálódik.

5. Tálalás
Tegyél egy adag káposztasalátát a tányér közepére, és támaszd neki a szűzérméket. Meglocsolhatod a sütésből visszamaradt páclével, végül díszítsd a maradék újhagymával és a felvágott jalapeñoval.
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.