Kelkáposztás pulykarétes

/Csak páros számú adag rendelhető./

Elkészítési idő

45 perc

520 kcal

kalória

Nehézségi szint

közepes

Hozzávalók

Amit küldünk:

  • darált pulykahús
  • rétestészta
  • kelkáposzta
  • piros pritaminpaprika
  • makói hagyma
  • fokhagyma
  • adalékmentes vaj
  • adalékmentes tejföl
  • tanyasi tojás
  • friss kakukkfű
  • friss oregánó
  • friss petrezselyem
  • étolaj
  • bors
  • sütőpapír

Szükséges eszközök:

  • serpenyő
  • keverőtál
  • sütő
  • tepsi

Elkészítés

Kelkáposztás pulykarétes - Chefbag vacsoracsomagok

1. Alapanyag

Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Mosd, és szárítsd meg a zöldségeket. A kelkáposztát vágd vékony csíkokra, a piros pritaminpaprikát kis kockákra, a hagymát és a fokhagymát vágd apróra, a zöldfűszereket aprítsd fel.

Kelkáposztás pulykarétes - Chefbag vacsoracsomagok

2. Hagymák

Kevés vajon, kis lángon pirítsd meg a fokhagymát és a hagymát.

Kelkáposztás pulykarétes - Chefbag vacsoracsomagok

3. Kelkáposzta

Ha a hagyma megpirult, add hozzá a kelkáposztát. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd alacsony lángon párold meg.

Kelkáposztás pulykarétes - Chefbag vacsoracsomagok

4. Töltelék

Rakd egy keverőtálba a zöldségeket, a zöldfűszereket és a darált húst, üsd bele a tojást. Jól keverd össze.

5. Kelkáposztás pulykarétes

Terítsd ki a rétestésztát, és szedd szét a rétegeket. Egy konyharuhára terítsd ki az egyik réteget, kend meg étolajjal, majd helyezd rá a következő lapot, azt is kend meg, aztán tegyél így a következőkkel is. Ha kész, helyezd a tölteléket a réteslapra. Először hajtsd rá a széleket, majd az alját, és a konyharuha segítségével szorosan tekerd fel. A tetejét szúrd meg villával és kend meg tejföllel. 200°C-os sütőben süsd kb. 20-25 percig.

Kelkáposztás pulykarétes - Chefbag vacsoracsomagok

6. Tálalás

Vágd a rétest nagyjából 2 cm széles szeletekre, és kínálj mellé tejfölt.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.