Kelkáposztás pulykarétes
/Csak páros számú adag rendelhető./
Elkészítési idő

520 kcal

Nehézségi szint

Hozzávalók

Amit küldünk:
- darált pulykahús
- rétestészta
- kelkáposzta
- piros pritaminpaprika
- makói hagyma
- fokhagyma
- adalékmentes vaj
- adalékmentes tejföl
- tanyasi tojás
- friss kakukkfű
- friss oregánó
- friss petrezselyem
- étolaj
- só
- bors
- sütőpapír
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- keverőtál
- sütő
- tepsi
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Mosd, és szárítsd meg a zöldségeket. A kelkáposztát vágd vékony csíkokra, a piros pritaminpaprikát kis kockákra, a hagymát és a fokhagymát vágd apróra, a zöldfűszereket aprítsd fel.

2. Hagymák
Kevés vajon, kis lángon pirítsd meg a fokhagymát és a hagymát.

3. Kelkáposzta
Ha a hagyma megpirult, add hozzá a kelkáposztát. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd alacsony lángon párold meg.

4. Töltelék
Rakd egy keverőtálba a zöldségeket, a zöldfűszereket és a darált húst, üsd bele a tojást. Jól keverd össze.
5. Kelkáposztás pulykarétes
Terítsd ki a rétestésztát, és szedd szét a rétegeket. Egy konyharuhára terítsd ki az egyik réteget, kend meg étolajjal, majd helyezd rá a következő lapot, azt is kend meg, aztán tegyél így a következőkkel is. Ha kész, helyezd a tölteléket a réteslapra. Először hajtsd rá a széleket, majd az alját, és a konyharuha segítségével szorosan tekerd fel. A tetejét szúrd meg villával és kend meg tejföllel. 200°C-os sütőben süsd kb. 20-25 percig.

6. Tálalás
Vágd a rétest nagyjából 2 cm széles szeletekre, és kínálj mellé tejfölt.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.