Kéksajttal töltött csirkemell kelbimbóval és körtével körítve
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

593 kcal / adag

Nehézségi szint

Gluténmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- tanyasi csirkemell
- körte
- kelbimbó
- kéksajt
- lila hagyma
- bio citrom
- kézműves vaj
- olívaolaj
- só
- bors
- fogvájó
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- keverőtál
- tepsi / hőálló tál
- sütő
Elkészítés

1. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, tegyél fel vizet forrni. Szedd karikáira a hagymát. Vágd félbe a citromot. A körtéket vágd hosszában cikkekre, és szedd ki a magházukat. Hosszában vágj egy–egy zsebet a csirkemellekbe, és töltsd meg arányosan a kék sajt 2/3-ával. A zsebeket a legjobban úgy tudod kivágni, hogy hosszában beleszúrsz egy éles kést. Ha véletlenül elvágtad a csirkemelleket, tűzd meg egy fogvájóval.

2. Kelbimbó
A megtisztított kelbimbókat főzd kb. 4-5 percig, amíg még világos zöldek és ropogósak. Tegyél egy tálba jéghideg vizet, jégkockákat is tehetsz még bele. A megfőtt kelbimbókat vedd ki, és tedd a jeges vízbe, hogy leálljon a főzés folyamata.

3. Csirke
Fűszerezd mindkét oldalát sóval és borssal. Hevíts fel egy kis olívaolajat egy serpenyőben, majd tedd bele a megtöltött csirkemelleket. Süsd mindkét oldalát épp csak addig, hogy elkezdjen kifehéredni, majd tedd be a sütőbe 15 percre.

4. Kelbimbó + hagyma
Vágd hosszában ketté a kihűlt kelbimbókat, és a karikáira szedett hagymákkal együtt tedd abba a serpenyőbe, amiben a csirkemellek pirultak. 3-4 percig pirítsd a zöldségeket. Fűszerezd sóval és borssal. Amikor már majdnem kész, facsard rá a citrom egyik felét.

5. Körte
Töröld el a serpenyőt. Olvaszd fel a vajat a serpenyőben. Tedd bele a hosszúkás szeletekre vágott körtéket. Kicsit sózd és borsozd is. Gyakori kevergetés mellett pirítsd 4 percig, illetve addig, amíg világos barnás nem lesz.

6. Tálalás
Tálalás előtt vedd ki a csirkemellekből a fogvájókat. Nem baj, ha a kéksajt kicsit kifolyt a csirkékből, szósznak használva locsold meg a kelbimbókat. Tálaláskor a maradék kék sajttal szórd meg a kelbimbókat és a körtékkel együtt tálald a csirkemellek mellé.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag ételre vonatkozik.