Kecskesajtos tilápia tabuléval
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

880 kcal

Nehézségi szint

Hozzávalók

Amit küldünk:
- tilápia filé
- bulgur
- adalékmentes kecskesajt
- paradicsom
- cukkini
- újhagyma
- lilahagyma
- citrom
- friss petrezselyem
- friss menta
- worcester szósz
- kézműves vaj
- só
- bors
- olívaolaj
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- keverőtál
- sajt reszelő
Elkészítés

1. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
Vágd a paradicsomot egy, a cukkínit fél centis kockákra, a lilahagymát, újhagymát szeleteld fel. A fűszernövényeket pedig aprítsd össze. A sajtot reszeld le.

2. Tabulé
Rakd a bulgurt egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kevés felforrósított olajon pirítsd meg, sózd, borsozd, és adj hozzá a bulgur kétszeres mennyiségének megfelelő meleg vizet. Várd meg, amíg felforr, majd lefedve, kis lángon főzd. Hamarabb kész lesz, mint a rizs, amikor elfőtte a vizet vedd le a tűzről, és lefedve hagyd állni.
Egy serpenyőben kevés olívaolajon pirítsd meg a cukkinit. Ha kész egy keverőtálban keverd össze a bulgurral újhagymával, zöldfűszerekkel, és a paradicsom negyedével.

3. Lilahagyma
Egy serpenyőben forrósítsd fel a vajat. Tedd bele a lilahagymát, és közepes lángon barnítsd meg. Ha kész, szedd ki a serpenyőből.
4. Tilápia
Tedd a serpenyőbe a tilápia filéket, és közepes lángon süsd mindkét oldalát kb. 3 percig. Ha szépen megpirult add hozzá a worchester szószt, a maradék paradicsomot és a lilahagymát. Forrald össze.

5. Tálalás
Rakj a tilápia filékre a hagymás paradicsomos raguból, és szórd meg reszelt sajttal. Már csak a bókok besöprése van hátra.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag ételre vonatkozik.