Kapros tilápia tepsis cukkinivel
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

430 kcal

Nehézségi szint

Hozzávalók

Amit küldünk:
- tilápia filé
- krumpli (kockázott)
- cukkini
- fokhagyma
- majonéz
- vörösborecet
- friss kapor
- olíva olaj
- só
- bors
- sütőpapír
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- keverőtál
- hőálló tál / tepsi
- sütő
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
A kaprot aprítsd fel, a fokhagymát egy kés lapjával jól nyomd szét.

2. Cukkini és krumpli
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe/tűzálló tálba rakd a krumplit és a cukkinit. Sózd, borsozd, és locsold meg az egyik olíva olajjal.
Helyezd a tepsit a sütőbe, és süsd 20-25 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

3. Kapros majonéz
Amíg a krumpli és a cukkini sül, készítsd el a kapros majonézt. Elsőként egy keverőtálban keverd össze a maradék olíva olaj felét, egy teáskanál vizet, a majonézt, és a vörösborecetet. Ezután keverd hozzá a kapor ¾-ét, majd sózd és borsozd.

4. Hal
Hevítsd fel a maradék olíva olajat egy serpenyőben. A halfilék mindkét oldalát sózd és borsozd. Tedd a serpenyőbe a fokhagymát, és alacsony hőfokon pirítsd világosbarnára, majd rakd a serpenyőbe a halfiléket is. Lefedve süsd a halak mindkét oldalát kb. 2-3 percig.

5. Tálalás
Helyezd a tányérra a sült zöldségeket és a halszeleteket. Keverd ismét össze a kapros majonézt, és öntsd rá a halra. Szórd meg a maradék friss kaporral.
Söpörd be a bókokat, jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.