Kapribogyós lazac tormaszósszal
Elkészítési idő

630 kcal

Nehézségi szint

Hozzávalók

Amit küldünk:
- lazac filé
- bulgur
- kapribogyó
- makói hagyma
- torma
- mustár
- tejföl
- friss petrezselyem
- folyékony füst
- olíva olaj
- barna cukor
- só
- bors
- sütőpapír
Szükséges eszközök:
- lábos
- keverőtál
- sütő
- tepsi
Elkészítés

1. Bulgur
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
Rakd a bulgurt egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kevés felforrósított olajon pirítsd meg, sózd, borsozd, és adj hozzá a bulgur kétszeres mennyiségének megfelelő meleg vizet. Várd meg, amíg felforr, majd lefedve, kis lángon főzd. Hamarabb kész lesz, mint a rizs, amikor elfőtte a vizet vedd le a tűzről, és lefedve hagyd állni.

2. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
A hagymát és a petrezselymet apróra, a kapribogyót durvára vágd.

3. Lazac
Rakd a lazacot bőrével lefele sütőpapírral kibélelt tepsibe. Szórd meg barna cukorral, öntsd rá a folyékony füstöt, sózd, borsozd. Kb. 15 percig süsd.

4. Tormaszósz
Egy keverőtálban keverd össze a tejfölt, a hagymát, a mustárt és a tormát. Sózd, borsozd.

5. Tálalás
Ha megsült a lazac, vedd ki a sütőből, és kb. 5 percig, lefedve hagyd állni.
Halmozd a bulgurt egy tányérra, arra helyezd a lazacot. Tegyél a tormaszószból a tetejére, és szórd meg kapribogyóval.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag ételre vonatkozik.