Kalamatás-feta sajtos csirkemell fettuccine tésztával
Elkészítési idő
518 kcal

Nehézségi szint

Hozzávalók

Amit küldünk:
- tanyasi csirkemell
- fettuccine tészta
- kalamata olajbogyó
- paradicsom
- adalékmentes bivaly feta sajt
- friss petrezselyem
- friss oregánó
- só
- bors
- olívaolaj
Szükséges eszközök:
- lábos
- serpenyő
Elkészítés

1. Főzd meg a tésztát
A jó tésztához sok víz kell, ezért egy közepes lábosban forralj fel minimum másfél liter hideg vizet. Ha lefeded a lábost, gyorsabban felforr. Mikor már majdnem forr, sózd meg, és adj hozzá kis olívaolajat is. Forrásban lévő vízbe tedd a tésztát, és rögtön kavard is jól át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Főzd kb. 10 percig. Miután megfőtt, hűtsd vissza. (Folyass lassan hideg vizet a lábosba, amíg az le nem hűl, és hagyd a hideg vízben a tésztát kb. 10 percig.) Ha kész, szűrd le, és hideg vízzel öblítsd át.
2. Készítsd elő az alapanyagokat, és süsd meg a csirkemelleket
Mosd és szárítsd meg a húst és a zöldségeket. Vágd a paradicsomokat kis kockákra. (Ha a paradicsomon nem szeretnéd, hogy a héja rajta legyen, akkor előbb a paradicsomok héját kereszt alakban metszd be, és dobd 1 percre forró vízbe. Ezután könnyen meg tudod hámozni.) A kalamata olajbogyókat vágd apróra. Az oregánót, petrezselymet aprítsd fel.(Ha gondolod tegyél félre 1-2 szál fűszernövényt, jól jöhet majd a tálaláshoz.)
Fűszerezd a csirkemelleket sóval (kb. a só negyede), borssal (kb. a bors fele), oregánóval (oregánó fele). Kevés olíva olajon pirítsd meg. Ha megpirultak, vedd ki egy tányérra és tartsd melegen.
3. Készítsd el a ragut
Ugyanabban a serpenyőben, ahol a csirkemellek sültek, keverd össze a kalamatát, paradicsomot, feta sajtot, fűszerezd oregánóval, petrezselyemmel, sóval, borssal. Kevergetés mellett várd meg, amíg összeforrnak és már kész is.
4. Keverd össze a fettuccinet a raguval
A leszűrt tésztát keverd össze a raguval. Kis lángon, folyamatos kavargatás mellett főzd még egy-két percig, hogy összeérjenek az ízek.

5. Söpörd be az ételedért a bókokat
A melegen tartott csirkemell mellé halmozd a kalamatás-fetás tésztát. Díszítésként a csirke mellé tehetsz egy szál friss petrezselymet, vagy oregánót.
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.