Kalamatás-feta sajtos csirkemell fettuccine tésztával

Elkészítési idő

518 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Hozzávalók

Kalamatás-feta sajtos csirkemell fettuccini tésztával - Chefbag

Amit küldünk:

  • tanyasi csirkemell
  • fettuccine tészta
  • kalamata olajbogyó
  • paradicsom
  • adalékmentes bivaly feta sajt
  • friss petrezselyem
  • friss oregánó
  • bors
  • olívaolaj

Szükséges eszközök:

  • lábos
  • serpenyő

Elkészítés

Kalamatás-feta sajtos csirkemell fettuccini tésztával - Chefbag

1. Főzd meg a tésztát

A jó tésztához sok víz kell, ezért egy közepes lábosban forralj fel minimum másfél liter hideg vizet. Ha lefeded a lábost, gyorsabban felforr. Mikor már majdnem forr, sózd meg, és adj hozzá kis olívaolajat is. Forrásban lévő vízbe tedd a tésztát, és rögtön kavard is jól át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Főzd kb. 10 percig. Miután megfőtt, hűtsd vissza. (Folyass lassan hideg vizet a lábosba, amíg az le nem hűl, és hagyd a hideg vízben a tésztát kb. 10 percig.) Ha kész, szűrd le, és hideg vízzel öblítsd át.

2. Készítsd elő az alapanyagokat, és süsd meg a csirkemelleket

Mosd és szárítsd meg a húst és a zöldségeket. Vágd a paradicsomokat kis kockákra. (Ha a paradicsomon nem szeretnéd, hogy a héja rajta legyen, akkor előbb a paradicsomok héját kereszt alakban metszd be, és dobd 1 percre forró vízbe. Ezután könnyen meg tudod hámozni.) A kalamata olajbogyókat vágd apróra. Az oregánót, petrezselymet aprítsd fel.(Ha gondolod tegyél félre 1-2 szál fűszernövényt, jól jöhet majd a tálaláshoz.)

Fűszerezd a csirkemelleket sóval (kb. a só negyede), borssal (kb. a bors fele), oregánóval (oregánó fele). Kevés olíva olajon pirítsd meg. Ha megpirultak, vedd ki egy tányérra és tartsd melegen.

3. Készítsd el a ragut

Ugyanabban a serpenyőben, ahol a csirkemellek sültek, keverd össze a kalamatát, paradicsomot, feta sajtot, fűszerezd oregánóval, petrezselyemmel, sóval, borssal. Kevergetés mellett várd meg, amíg összeforrnak és már kész is.

4. Keverd össze a fettuccinet a raguval

A leszűrt tésztát keverd össze a raguval. Kis lángon, folyamatos kavargatás mellett főzd még egy-két percig, hogy összeérjenek az ízek.

Kalamatás-feta sajtos csirkemell fettuccini tésztával - Chefbag

5. Söpörd be az ételedért a bókokat

A melegen tartott csirkemell mellé halmozd a kalamatás-fetás tésztát. Díszítésként a csirke mellé tehetsz egy szál  friss petrezselymet, vagy oregánót.

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.