Kacsamell spenótos lencsével

Elkészítési idő

35 perc

560 kcal

kalória

Nehézségi szint

közepes

Gluténmentes

gluténmentes

Laktózmentes

laktózmentes

Szénhidrát

35 gramm szénhidrát

Hozzávalók

kacsamell, bio beluga lencse, spenót, fokhagyma, olívaolaj, só, bors

Szükséges eszközök:

  • 2 db serpenyő, lábas

Elkészítés

Kacsamell spenótos lencsével - Chefbag vacsoracsomagok

1. Beluga lencse

A lencsét mosd át, bő, sós vízben főzd kb. 30 perc alatt puhára. (az apró szemű lencse nem fő szét, kicsit roppanós marad), ha kész, szűrd le.

Kacsamell spenótos lencsével - Chefbag vacsoracsomagok

2. Alapanyag

Mosd és szárítsd meg a kacsamelleket. Haránt irányban vagdosd be a bőrét (vigyázz, hogy ne vágj bele a húsba), és enyhén sózd be. A fokhagymákat aprítsd fel.

Kacsamell spenótos lencsével - Chefbag vacsoracsomagok

3. Kacsamell

Amíg a lencse fő, a bőrös oldalával lefelé tedd a kacsamelleket a felforrósított, száraz serpenyőbe, és közepes lángon kezdd el kisütni a zsírját. Amikor már sok zsírt kieresztett, és kezd a bőre pirosodni, fordítsd meg, és süsd meg a másik oldalát is. Ha túl sok a zsírja, egy evőkanállal merd ki a felesleget a serpenyőből. Ahhoz, hogy rozé legyen a kacsamell, mindkét oldalát kb. 7-7 percig kell sütni. Ha kész, tedd ki egy tányérra, és egy mélytányérral letakarva tartsd melegen.

Kacsamell spenótos lencsével - Chefbag vacsoracsomagok

4. Spenót

A spenótot serpenyőben kevés olívaolajon fonnyasszad meg a zúzott fokhagymákkal együtt, majd keverd el a leszűrt lencsével.

Kacsamell spenótos lencsével - Chefbag vacsoracsomagok

5. Tálalás

Tálald a kacsamellet egyben, vagy szeletelve (vágódeszkán éles késsel vágj kb. 1 cm vastag szeleteket).

Halmozz a tányér közepére a spenótos beluga lencséből, arra helyezd a kacsamellet. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítsd.

Jó étvágyat!

Figyelem! A recept két adag étel elkészítésre vonatkozik, a fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető.

Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.