Kacsamell spenótos lencsével

Elkészítési idő

35 perc

560 kcal

kalória

Nehézségi szint

közepes

Gluténmentes

gluténmentes

Laktózmentes

laktózmentes

Szénhidrát

35 gramm szénhidrát

Kacsamell spenótos beluga lencsével

2 950 Ft

Az ínyencek és a profi szakácsok favorit lencséje, az úgynevezett beluga lencse, ami a tokhalból származó, kaviárként elhíresült halikrához való hasonlósága miatt kapta a nevét. Ez a lencse nemcsak külsőleg és méretében hasonlít a kaviárhoz, hanem fekete színe a főzés során kissé szürkévé változik, pontosan úgy, ahogy a kaviár színe is. Sokkal kevesebben ismerik, mint a vörös, sárga és zöld társait. A vörös és sárga lencsékkel ellentétben, a fekete beluga lencsék főzés után is megtartják formájukat és “al dente” roppanósságukat. Igazán különleges köret spenóttal keverve a mennyei kacsamell mellé.

Törlés

Hozzávalók

kacsamell, bio beluga lencse, spenót, fokhagyma, olívaolaj, só, bors

Szükséges eszközök:

  • 2 db serpenyő, lábas

Elkészítés

Kacsamell spenótos lencsével - Chefbag vacsoracsomagok

1. Beluga lencse

A lencsét mosd át, bő, sós vízben főzd kb. 30 perc alatt puhára. (az apró szemű lencse nem fő szét, kicsit roppanós marad), ha kész, szűrd le.

Kacsamell spenótos lencsével - Chefbag vacsoracsomagok

2. Alapanyag

Mosd és szárítsd meg a kacsamelleket. Haránt irányban vagdosd be a bőrét (vigyázz, hogy ne vágj bele a húsba), és enyhén sózd be. A fokhagymákat aprítsd fel.

Kacsamell spenótos lencsével - Chefbag vacsoracsomagok

3. Kacsamell

Amíg a lencse fő, a bőrös oldalával lefelé tedd a kacsamelleket a felforrósított, száraz serpenyőbe, és közepes lángon kezdd el kisütni a zsírját. Amikor már sok zsírt kieresztett, és kezd a bőre pirosodni, fordítsd meg, és süsd meg a másik oldalát is. Ha túl sok a zsírja, egy evőkanállal merd ki a felesleget a serpenyőből. Ahhoz, hogy rozé legyen a kacsamell, mindkét oldalát kb. 7-7 percig kell sütni. Ha kész, tedd ki egy tányérra, és egy mélytányérral letakarva tartsd melegen.

Kacsamell spenótos lencsével - Chefbag vacsoracsomagok

4. Spenót

A spenótot serpenyőben kevés olívaolajon fonnyasszad meg a zúzott fokhagymákkal együtt, majd keverd el a leszűrt lencsével.

Kacsamell spenótos lencsével - Chefbag vacsoracsomagok

5. Tálalás

Tálald a kacsamellet egyben, vagy szeletelve (vágódeszkán éles késsel vágj kb. 1 cm vastag szeleteket).

Halmozz a tányér közepére a spenótos beluga lencséből, arra helyezd a kacsamellet. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítsd.

Jó étvágyat!

Figyelem! A recept két adag étel elkészítésre vonatkozik, a fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető.

Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.