Juhtúrós csirkemell medvehagymás salátával

/csak páros számú adag rendelhető/

Elkészítési idő

30_perc

850 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Gluténmentes

gluténmentes

Hozzávalók

Juhtúrós csirkemell szezámolajos salátával - Chefbag- Otthon főzés

Amit küldünk:

  • tanyasi csirkemell
  • jázmin rizs
  • juhtúró
  • bacon
  • paradicsom
  • koktélparadicsom
  • uborka
  • medvehagyma
  • retek
  • madársaláta
  • szezámmag olaj
  • olíva olaj
  • bors
  • sütőpapír

Szükséges eszközök:

  • lábos
  • tepsi / hőálló tál
  • sütő
  • serpenyő
  • keverőtál

Elkészítés

Juhtúrós csirkemell szezámolajos salátával - Chefbag- Otthon főzés

1. Jázmin rizs

Rakd a jázmin rizst egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kis olíva olajon pirítsd meg, épp csak annyira, hogy kifehéredjenek a szemek, sózd meg, majd öntsd fel kétszer annyi (3 dl) forró vízzel, mint amennyi rizst főzöl. Várd meg, amíg felforr, majd lefedve, kis lángon főzd. Amikor elfőtte a vizet vedd le a tűzről, és lefedve hagyd állni.

Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.

Juhtúrós csirkemell szezámolajos salátával - Chefbag- Otthon főzés

2. Csirkemell

A csirkemellek mindkét oldalát sózd és borsozd, majd egy serpenyőben kevés olíva olajon pirítsd meg. Ha megpirultak, vedd ki egy tányérra.

3. Csirkemell rétegezve

Amíg a csirkemellek kicsit kihűlnek, vágd karikára a paradicsomot. Ha a csirkemellek már nem túl melegek, kezdheted a rétegzést. Először tegyél mindegyikre elosztva a juhtúróból, majd rakd rá a paradicsomkarikákat (ha úgy fér csak ki, akkor felezd el a karikát), legvégén pedig tekerd körbe baconnel. A bacon szeletek összeillesztése a csirkemell alján legyen.

Juhtúrós csirkemell szezámolajos salátával - Chefbag- Otthon főzés

4. Csirkemell sütőben

A bacon szeletekkel betekert kész csirkemelleket rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe / hőálló tálba, és tedd az előmelegített sütőbe 15-20 percre, illetve addig, amíg a bacon szépen megpirul.

Juhtúrós csirkemell szezámolajos salátával - Chefbag- Otthon főzés

5. Alapanyag

A koktélparadicsomot félbe, a retket és az uborkát kis kockákra, medvehagymát pedig nagyobb darabokra vágd fel.

Juhtúrós csirkemell szezámolajos salátával - Chefbag- Otthon főzés

6. Saláta

Amíg a csirkemellek sülnek, készítsd el a salátát. Az előkészített zöldségeket keverd össze egy keverőtálban a madársalátával, és locsold meg szezámmag olajjal. Tálalásig tedd félre.

Juhtúrós csirkemell szezámolajos salátával - Chefbag- Otthon főzés

7. Tálalás

Ha kész a csirkemell, már tálalhatsz is. Jól mutat a tányéron, ha a rizst puding vagy valamilyen más formába töltöd, és úgy halmozod a tányérra. A célnak tökéletesen megfelel egy kis pohár is. A trükkje az, hogy jól tömd tele a formát, hogy kifordításkor ne keletkezzen az alján homorú, üres rész. A rizs mellé tedd a salátát és fektesd rá a csirkemelleket.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.