Juhtúrós csirkemell medvehagymás salátával
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

850 kcal

Nehézségi szint

Gluténmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- tanyasi csirkemell
- jázmin rizs
- juhtúró
- bacon
- paradicsom
- koktélparadicsom
- uborka
- medvehagyma
- retek
- madársaláta
- szezámmag olaj
- olíva olaj
- só
- bors
- sütőpapír
Szükséges eszközök:
- lábos
- tepsi / hőálló tál
- sütő
- serpenyő
- keverőtál
Elkészítés

1. Jázmin rizs
Rakd a jázmin rizst egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kis olíva olajon pirítsd meg, épp csak annyira, hogy kifehéredjenek a szemek, sózd meg, majd öntsd fel kétszer annyi (3 dl) forró vízzel, mint amennyi rizst főzöl. Várd meg, amíg felforr, majd lefedve, kis lángon főzd. Amikor elfőtte a vizet vedd le a tűzről, és lefedve hagyd állni.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.

2. Csirkemell
A csirkemellek mindkét oldalát sózd és borsozd, majd egy serpenyőben kevés olíva olajon pirítsd meg. Ha megpirultak, vedd ki egy tányérra.
3. Csirkemell rétegezve
Amíg a csirkemellek kicsit kihűlnek, vágd karikára a paradicsomot. Ha a csirkemellek már nem túl melegek, kezdheted a rétegzést. Először tegyél mindegyikre elosztva a juhtúróból, majd rakd rá a paradicsomkarikákat (ha úgy fér csak ki, akkor felezd el a karikát), legvégén pedig tekerd körbe baconnel. A bacon szeletek összeillesztése a csirkemell alján legyen.

4. Csirkemell sütőben
A bacon szeletekkel betekert kész csirkemelleket rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe / hőálló tálba, és tedd az előmelegített sütőbe 15-20 percre, illetve addig, amíg a bacon szépen megpirul.

5. Alapanyag
A koktélparadicsomot félbe, a retket és az uborkát kis kockákra, medvehagymát pedig nagyobb darabokra vágd fel.

6. Saláta
Amíg a csirkemellek sülnek, készítsd el a salátát. Az előkészített zöldségeket keverd össze egy keverőtálban a madársalátával, és locsold meg szezámmag olajjal. Tálalásig tedd félre.

7. Tálalás
Ha kész a csirkemell, már tálalhatsz is. Jól mutat a tányéron, ha a rizst puding vagy valamilyen más formába töltöd, és úgy halmozod a tányérra. A célnak tökéletesen megfelel egy kis pohár is. A trükkje az, hogy jól tömd tele a formát, hogy kifordításkor ne keletkezzen az alján homorú, üres rész. A rizs mellé tedd a salátát és fektesd rá a csirkemelleket.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.