Juharszirupos húspogácsa avokádósalátával
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő
500 kcal

Nehézségi szint

Laktózmentes

Paleo
Hozzávalók

Amit küldünk:
- darált sertéscomb
- avokádó
- lime
- gyömbér
- lilahagyma
- pritaminpaprika
- saláta mix
- friss kakukkfű
- friss koriander
- friss majoranna
- friss zsálya
- fokhagymapor
- őrölt fahéj
- juharszirup
- kókuszolaj
- olíva olaj
- bors
- só
- sütőpapír
Szükséges eszközök:
- 2 db keverőtál
- serpenyő
- sütő
- tepsi
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Mosd és szárítsd meg a zöldségeket. A pritaminpaprikát vágd ketté, és csumázd ki, a hagymát szeleteld vékonyra. Aprítsd össze a fűszernövényeket, a koriandert külön vágd fel. A gyömbért reszeld le, a lime-ot facsard ki. Az avokádónak szedd ki a magját és kanalazd ki a belsejét. (TIPP: Az avokádó magját úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani, ha hosszában kettévágod az avokádót, elfordítod egymással ellenkező irányba, így az egyik felében lesz csak a magja. Ezután vágj egy kést a magba és fordítsd el benne.)

2. Paprika
Rakd a paprikákat sütőpapírral kibélelt tepsibe, sózd, borsozd és kend meg olíva olajjal. Süsd, amíg meg nem feketedik a héja (kb. 20 perc). Ha már ráncosak, és több helyen megfeketedtek, vedd ki a sütőből. Hagyd kicsit kihűlni, majd szedd le a héját, és vágd csíkokra.

3. Saláta
Egy keverőtálban keverd össze az avokádót, a lilahagymát, a salátát, a koriandert. Sózd, borsozd és locsold meg a lime levével és kevés olíva olajjal. Tálalásig tedd félre.

4. Húspogácsa
Egy keverőtálban keverd össze a darált húst, a juharszirupot, a gyömbért, a kakukkfüvet, a majorannát, a zsályát, a fokhagymaport, a fahéjat, és sózd meg. Oszd 4 egyenlő részre, vizes kézzel formálj golyókat, majd lapítsd 2 cm vastagra azokat.

5. Sütés
Egy serpenyőben forrósítsd fel a kókuszolajat. Közepes lángon, kb. 5-6 percig süsd a húspogácsák mindkét oldalát.

6. Tálalás
Rakj egy tányérra a salátából, arra egy húst, majd újra salátát, és újra húst. A torony tetejére rakj a sült paprikából.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.