Juharszirupos húspogácsa avokádósalátával

/csak páros számú adag rendelhető/

Elkészítési idő

500 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Laktózmentes

laktózmentes

Paleo

Hozzávalók

Juharszirupos húspogácsa avokádo salataval - Chefbag

Amit küldünk:

  • darált sertéscomb
  • avokádó
  • lime
  • gyömbér
  • lilahagyma
  • pritaminpaprika
  • saláta mix
  • friss kakukkfű
  • friss koriander
  • friss majoranna
  • friss zsálya
  • fokhagymapor
  • őrölt fahéj
  • juharszirup
  • kókuszolaj
  • olíva olaj
  • bors
  • sütőpapír

Szükséges eszközök:

  • 2 db keverőtál
  • serpenyő
  • sütő
  • tepsi

Elkészítés

Juharszirupos húspogácsa avokádo salataval - Chefbag

1. Alapanyag

Melegítsd elő a sütőt  220°C-ra. Mosd és szárítsd meg a zöldségeket. A pritaminpaprikát vágd ketté, és csumázd ki, a hagymát szeleteld vékonyra. Aprítsd össze a fűszernövényeket, a koriandert külön vágd fel. A gyömbért reszeld le, a lime-ot  facsard ki. Az avokádónak szedd ki a magját és kanalazd ki a belsejét. (TIPP: Az avokádó magját úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani, ha hosszában kettévágod az avokádót, elfordítod egymással ellenkező irányba, így az egyik felében lesz csak a magja. Ezután vágj egy kést a magba és fordítsd el benne.)

Juharszirupos húspogácsa avokádo salataval - Chefbag

2. Paprika

Rakd a paprikákat sütőpapírral kibélelt tepsibe, sózd, borsozd és kend meg olíva olajjal. Süsd, amíg meg nem feketedik a héja (kb. 20 perc). Ha már ráncosak, és több helyen megfeketedtek, vedd ki a sütőből. Hagyd kicsit kihűlni, majd szedd le a héját, és vágd csíkokra.

Juharszirupos húspogácsa avokádo salataval - Chefbag

3. Saláta

Egy keverőtálban keverd össze az avokádót, a lilahagymát, a salátát, a koriandert. Sózd, borsozd és locsold meg a lime levével és kevés olíva olajjal. Tálalásig tedd félre.

Juharszirupos húspogácsa avokádo salataval - Chefbag

4. Húspogácsa

Egy keverőtálban keverd össze a darált húst, a juharszirupot, a gyömbért, a kakukkfüvet, a majorannát, a zsályát, a fokhagymaport, a fahéjat, és sózd meg. Oszd 4 egyenlő részre, vizes kézzel formálj golyókat, majd lapítsd 2 cm vastagra azokat.

Juharszirupos húspogácsa avokádo salataval - Chefbag

5. Sütés

Egy serpenyőben forrósítsd fel a kókuszolajat. Közepes lángon, kb. 5-6 percig süsd a húspogácsák mindkét oldalát.

Juharszirupos húspogácsa avokádo salataval - Chefbag

6. Tálalás

Rakj egy tányérra a salátából, arra egy húst, majd újra salátát, és újra húst. A torony tetejére rakj a sült paprikából.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

[addtoany]