Japán pulykafasírt grillezett bok choy-jal
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

588 kcal

Nehézségi szint

Paleo

Csípősség

Allergének


Hozzávalók

Amit küldünk:
- darált pulykahús
- jázmin rizs
- bok choy
- hoisin szósz
- jalapeño paprika
- gyömbér
- újhagyma
- fokhagyma
- olívaolaj
- friss koriander
- só
- bors
- sütőpapír
Szükséges eszközök:
- keverőtál
- kis lábos
- serpenyő
- tepsi
- sütő
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra .
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
Vágd fel kis karikákra az újhagymákat és a jalapeño paprikát, majd szeleteld fel a fokhagymát és a friss koriandert is.

2. Rizs
Rakd a jázmin rizst egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kis olíva olajon pirítsd meg, épp csak annyira, hogy kifehéredjenek a szemek, sózd meg, majd öntsd fel kétszer annyi forró vízzel (1,5dl), mint amennyi rizst főzöl. Várd meg, amíg felforr, majd lefedve, kis lángon főzd. Amikor elfőtte a vizet vedd le a tűzről, és lefedve hagyd állni.
3. Japán pulykafasírt I.
Egy nagy keverőtálban dolgozd össze a darált pulykahúst és a főtt, kissé már kihűlt rizst. Add hozzá a felvágott újhagymák felét, a fele fokhagymát, valamint a fél adag gyömbért is. Kezdd el jól összedolgozni a masszát, majd add hozzá a hoisin szószt és a koriander felét. A hoisin szószból hagyj egy kicsit a tálaláshoz is. Fűszerezd ízlés szerint sóval és borssal. Az egész masszát jól dolgozd át a kezeddel vagy egy fakanállal.

4. Japán pulykafasírt II.
Ha szépen, formázhatóan összeállt a massza, akkor a kezeddel formázz közepes méretű húspogácsákat. (Tipp: Ha beolajozod a deszkát, amire a meggyúrt húspogácsákat teszed, akkor könnyebben át tudod majd tenni a tepsibe.) Ha ezzel is megvagy, akkor tedd őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és tedd be az előmelegített sütőbe 180 °C-ra nagyjából 12-15 percre. Ha kisebb húspogácsákat csináltál, akkor kb. 8 perc után nézd meg, hogy arany-barnára sültek-e már, nehogy túl süsd őket. Ha készek, vedd ki a sütőből, és tedd félre.

5. Süsd át a bok choyokat
Amíg a húspogácsák sülnek, melegíts fel egy kis olívaolajat egy serpenyőben. Tedd bele a maradék fokhagymát, gyömbért és újhagymát. Az újhagymából hagyj egy kicsit a díszítéshez is. 1 percig süsd őket, majd add hozzá a bok choyokat is. Süsd tovább nagyjából 2-3 percig, amíg a bok choyok kissé összeesnek és villával megnyomkodva puhábbnak érzed őket.

6. Söpörd be ételedért a bókokat
Ha a bok choyok és a húspogácsák is kisültek, akkor már csak a tálalás van hátra. Tegyél a tányérra két-három pulykafasírtot, és fektess mellé négy fél bok choyt. Díszítsd a fasírtokat a maradék korianderrel és újhagymával. A maradék hoisin szósszal szépítsd tovább a tányért.
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.