Indiai szűzpecsenye currys jázmin rizzsel
Elkészítési idő

633 kcal

Nehézségi szint

Gluténmentes

Laktózmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- sertés szűzpecsenye
- makói hagyma
- fokhagyma
- curry
- jázmin rizs
- marinara szósz
- kókusztej
- friss koriander
- olívaolaj
- só
Szükséges eszközök:
- lábos
- serpenyő
Elkészítés

1. Készítsd el a currys jázmin rizst
Rakd a jázmin rizst egy szűrőbe és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kis olívaolajon pirítsd meg épp csak annyira, hogy kifehéredjenek a szemek, sózd meg, majd öntsd fel kétszer annyi forró vízzel, mint amennyi rizst főzöl. Amikor a rizs már majdnem kész, tehát már majdnem elfőtte a teljes vizet, akkor add hozzá a curry felét és keverd össze. Ha kész, vedd le a tűzről és lefedve hagyd állni.

2. Pirítsd meg a hagymát
Amíg a rizs fő, vágd a húst kis kockákra, aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát. A felaprított hagymát egy kevés olívaolajon párold üvegesre.

3. Süsd meg a húst
Tedd a húst a megpárolt hagymára , és közepes lángon süsd. Amikor már mindegyik oldalának van egy kis színe (ez nagyjából 2 perc), akkor add hozzá a maradék curryt és a fokhagymát.

4. Fejezd be a ragut
Amikor a hús kezd puhulni, öntsd hozzá a marinara szószt és a kókusztejet, ezt követően az egész ragut forrald össze.
5. Söpörd be ételedért a bókokat
Jól mutat a tányéron, ha a rizst puding vagy valamilyen más formába töltöd, és úgy halmozod a tányérra. Ha nincs otthon semmilyen forma, akkor merőkanállal is lehet kisebb halmokat készíteni. Tálalás előtt a currys húst szórd meg apróra vágott friss korianderrel.