Indiai szűzpecsenye currys jázmin rizzsel

Elkészítési idő

35 perc

633 kcal

kalória

Nehézségi szint

közepes

Gluténmentes

gluténmentes

Laktózmentes

laktózmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:

  • sertés szűzpecsenye
  • makói hagyma
  • fokhagyma
  • curry
  • jázmin rizs
  • marinara szósz
  • kókusztej
  • friss koriander
  • olívaolaj

Szükséges eszközök:

  • lábos
  • serpenyő

Elkészítés

1. Készítsd el a currys jázmin rizst

Rakd a jázmin rizst egy szűrőbe és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kis olívaolajon pirítsd meg épp csak annyira, hogy kifehéredjenek a szemek, sózd meg, majd öntsd fel kétszer annyi forró vízzel, mint amennyi rizst főzöl. Amikor a rizs már majdnem kész, tehát már majdnem elfőtte a teljes vizet, akkor add hozzá a curry felét és keverd össze. Ha kész, vedd le a tűzről és lefedve hagyd állni.

2. Pirítsd meg a hagymát

Amíg a rizs fő, vágd a húst kis kockákra, aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát. A felaprított hagymát egy kevés olívaolajon párold üvegesre.

3. Süsd meg a húst

Tedd a húst a megpárolt hagymára , és közepes lángon süsd. Amikor már mindegyik oldalának van egy kis színe (ez nagyjából 2 perc), akkor add hozzá a maradék curryt és a fokhagymát.

4. Fejezd be a ragut

Amikor a hús kezd puhulni, öntsd hozzá a marinara szószt és a kókusztejet, ezt követően az egész ragut forrald össze.

5. Söpörd be ételedért a bókokat

Jól mutat a tányéron, ha a rizst puding vagy valamilyen más formába töltöd, és úgy halmozod a tányérra. Ha nincs otthon semmilyen forma, akkor merőkanállal is lehet kisebb halmokat készíteni. Tálalás előtt a currys húst szórd meg apróra vágott friss korianderrel.

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.