Húsgombócok a'la Mamma
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

810 kcal

Nehézségi szint

Hozzávalók

Amit küldünk:
- darált marha lapocka
- 8 tojásos spagetti tészta
- adalékmentes parmezán
- paradicsom
- paradicsomszósz
- makói hagyma
- fokhagyma
- friss petrezselyem
- babérlevél
- olíva olaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- lábos
- serpenyő
- keverőtál
Elkészítés

1. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat. A paradicsomot kis kockákra, a hagymát és a fokhagymát apróra, a petrezselymet finomra vágd. A parmezánt reszeld le.

2. Hagyma
Forrósítsd fel az olíva olaj harmadát egy serpenyőben, és közepes lángon párold üvegesre a hagyma és a fokhagyma felét.

3. Húsgombóc
Egy keverőtálban jól keverd össze a darált marha lapockát, az üvegesre pirított hagymákat, a parmezán felét, és a petrezselyem harmadát. Sózd, borsozd ízlés szerint.

Vizezd be a kezed, és gyúrj golyókat. Adagonként 6-7 golyóval számolj.

Egy serpenyőben forrósítsd fel a maradék olíva olaj felét, és gurítsd bele a húsgolyókat. Közepes lángon, a serpenyőt rázogatva, süsd minden oldalát kb. 5 percig. Ha megpirult, rakd félre egy tányérra.

4. Szósz
Egy serpenyőben forrósítsd fel a maradék olíva olajat. Közepes lángon párold üvegesre a maradék hagymát és fokhagymát. Add hozzá a felkockázott paradicsomot, a paradicsomszószt és a babérlevelet. Sózd, borsozd ízlés szerint. Fedő alatt főzd kb. 10 percig. Ha nagyon besűrűsödne, adj hozzá kevés vizet.

5. Tészta
A jó tésztához sok víz kell, ezért egy közepes lábosban forralj fel minimum másfél liter hideg vizet. Ha lefeded a lábost, gyorsabban felforr. Mikor már majdnem forr, sózd meg, és adj hozzá kis olívaolajat is. Forrásban lévő vízbe tedd a tésztát, és rögtön kavard is jól át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Főzd kb. 10 percig. (Ha olaszosan szereted akkor kb. 5 perc.) Ha kész, szűrd le.

6. Húsgombóc a'la Mamma
Amikor a tészta már majdnem kész, vedd ki a babérlevelet a szószból, és tedd bele a húsgombócokat. Alacsony lángon főzd kb. 5 percig.

7. Tálalás
Halmozd a tésztát egy tányérra, rakj rá a raguból, és arra helyezd a húsgombócokat. Szórd meg a maradék petrezselyemmel és parmezánnal.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.