Három sajtos marhaburger

/csak páros számú adag rendelhető/

Elkészítési idő

25_perc

1200 kcal

kalória

Nehézségi szint

közepes

Hozzávalók

Három sajtos marhaburger - Chefbag

Amit küldünk:

  • darált marhahús
  • burger buci
  • cheddar sajt
  • kecskesajt
  • kéksajt
  • Chefbag paradicsomos szósz
  • Chefbag majonézes szósz
  • paradicsom
  • saláta
  • lilahagyma
  • balzsamecet
  • barna cukor
  • krumpli
  • olívaolaj
  • bors

Szükséges eszközök:

  • lábas/ serpenyő
  • serpenyő
  • 2 db tepsi / hőálló tál
  • sütő

Elkészítés

Három sajtos marhaburger - Chefbag

1. Alapanyag

Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra.

Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.

A paradicsomot és a lilahagymát szeleteld fel, a sajtokat felezd el. Sózd és borsozd a marhahúst. Olajos kézzel gyúrj két egyforma gombócot, dobáld egyik kezedből a másikba, hogy igazán összetapadjon. Lapítsd kb. 2 cm vastagra, a kezeddel formázd meg.

Három sajtos marhaburger - Chefbag

2. Krumpli

Rakd a sütőpapírt a tepsibe. Helyezd rá a burgonyát, sózd, borsozd, és locsold meg olíva olajjal. Süsd kb. 20 percig.

Három sajtos marhaburger - Chefbag

3. Lilahagyma

Egy lábasban vagy serpenyőben kevés olíva olajon pirítsd meg a hagymát. Ha összeesett add hozzá a barna cukrot, sózd, borsozd. Közepes lángon kevergetve karamellizáld. Öntsd hozzá a balzsamecetet. Ha eltűnik a folyadék, készen is van. Tedd félre.

Három sajtos marhaburger - Chefbag

4. Hús

Egy serpenyőben forrósíts fel olíva olajat. Ha forró, tedd bele a húsokat, süsd 3-3 percig mindkét oldalát. Rakj sütőpapírt egy tepsibe. Tedd rá a megpirított húspogácsákat, rakd rájuk a sajtokat. (cheddar sajt, kecske sajt, kék sajt) Vágd le a bucik alját, rakd azokat is a tepsibe. Süsd, amíg a sajtok össze nem olvadnak. Figyelj, hogy a buci nehogy megégjen.

Három sajtos marhaburger - Chefbag

5. Burger

Állítsd össze a burgert. Kend be a buci alját Chefbag paradicsomos szósszal, rakd rá a salátát, a paradicsomot, a húst, a hagymalekvárt, a majonézes szószt a buci tetejére kend.

Három sajtos marhaburger - Chefbag

6. Tálalás

Szúrd át a burgert a pálcával, mellé kínáld a tepsis krumplit.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.