Harissa húsgolyók édesburgonyával
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

620 kcal

Nehézségi szint

Csípősség

Hozzávalók

Amit küldünk:
- darált marhahús
- harissa szósz
- édesburgonya
- lilahagyma
- pirospaprika
- friss koriander
- joghurt
- olíva olaj
- só
- bors
- sütőpapír
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- 2 db keverőtál
- sütő
- hőálló tál / tepsi
Elkészítés

1. Édesburgonya
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
Melegítsd elő a sütőt 230°C / 210°C (légkeveréses) -ra. A lilahagymát negyedeld fel. Rakd az édesburgonyát egy keverőtálba, locsold meg az egyik olíva olajjal, sózd, borsozd, és szórd meg pirospaprikával. Tedd a sütőpapírt a tepsibe, arra helyezd el az édesburgonyát és a hagymát.
Süsd kb. 30 percig (félidőben fordítsd meg a zöldségeket), vagy amíg barna és puha nem lesz.

2. Harissa húsgolyók
Vágd össze a koriander 2/3 -át, a többit tedd félre a tálaláshoz. Egy keverőtálban keverd össze a darált hússal és a harissa szósz felével. Sózd, borsozd ízlés szerint. Vizes kézzel gyúrj a masszából 6-8 golyót.

3. Sütés
Egy serpenyőben hevíts fel kevés olíva olajat. Közepes lángon – a serpenyőt gyakran mozgatva – süsd a golyók minden oldalát, amíg kapnak egy kis színt, majd egy fedővel fedd le, és – ritkábban rázogatva – süsd készre (kb.10-15 perc).

4. Szósz
Egy keverőtálban keverd össze a joghurtot a maradék harissa szósszal, sózd, borsozd ízlésed szerint. Tedd félre tálalásig.

5. Tálalás
A megsült lilahagymát bontsd szirmaira, úgy tedd az édesburgonyával és a harissa húsgolyók kal a tányérra. Szórd meg a tálaláshoz félretett korianderrel, és mellé kínáld a joghurtos szószt.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.