Harissa húsgolyók édesburgonyával

Harissa húsgolyók édesburgonyával

2 150 Ft

Harissa vagy harissza magrebi és közel-keleti ízesítő. Egy csípős paprikakrém elkeverve fokhagymával, paradicsommal, köménnyel, korianderrel és olajjal. Pikáns, afrikai húsgolyók, édesburgonyával.

Törlés

Elkészítési idő

35 perc

620 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Csípősség

közepesen csípős

Hozzávalók

Chefbag - Harissa húsgolyók édesburgonyával

Amit küldünk:

  • darált marhahús
  • harissa szósz
  • édesburgonya
  • lilahagyma
  • pirospaprika
  • friss koriander
  • joghurt
  • olíva olaj
  • bors
  • sütőpapír

Szükséges eszközök:

  • serpenyő
  • 2 db keverőtál
  • sütő
  • hőálló tál / tepsi

Elkészítés

Chefbag - Harissa húsgolyók édesburgonyával

1. Édesburgonya

Melegítsd elő a sütőt 230°C / 210°C (légkeveréses) -ra.  A lilahagymát negyedeld fel. Rakd az édesburgonyát egy keverőtálba, locsold meg az egyik olíva olajjal, sózd, borsozd, és szórd meg  pirospaprikával. Tedd a sütőpapírt a tepsibe, arra helyezd el az édesburgonyát és a hagymát.
Süsd kb. 30 percig (félidőben fordítsd meg a zöldségeket), vagy amíg barna és puha nem lesz.

Chefbag - Harissa húsgolyók édesburgonyával

2. Harissa húsgolyók

Vágd össze a koriander 2/3 -át, a többit tedd félre a tálaláshoz. Egy keverőtálban keverd össze a darált hússal és a harissa szósz felével. Sózd, borsozd ízlés szerint. Vizes kézzel gyúrj a masszából 6-8 golyót.

Chefbag - Harissa húsgolyók édesburgonyával

3. Sütés

Egy serpenyőben hevíts fel kevés olíva olajat. Közepes lángon – a serpenyőt gyakran mozgatva – süsd a golyók minden oldalát, amíg kapnak egy kis színt, majd egy fedővel fedd le, és – ritkábban rázogatva – süsd készre (kb.10-15 perc).

Chefbag - Harissa húsgolyók édesburgonyával

4. Szósz

Egy keverőtálban keverd össze a joghurtot a maradék harissa szósszal, sózd, borsozd ízlésed szerint. Tedd félre tálalásig.

Chefbag - Harissa húsgolyók édesburgonyával

5. Tálalás

A megsült lilahagymát bontsd szirmaira, úgy tedd az édesburgonyával és a harissa húsgolyók kal a tányérra. Szórd meg a tálaláshoz félretett korianderrel, és mellé kínáld a joghurtos szószt.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.