Harcsa piccata spenótos tagliatellével
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

700 kcal

Nehézségi szint

Hozzávalók

Amit küldünk:
- szürke harcsa filé
- kapribogyó
- parmezán sajt
- spenót
- citrom
- fokhagyma
- tagliatelle tészta
- liszt
- olíva olaj
- vaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- 2 db serpenyő
- lábos
Elkészítés

1. Tagliatelle
A jó tésztához sok víz kell, ezért egy közepes lábosban forralj fel minimum 2 liter hideg vizet. Ha lefeded a lábost, gyorsabban felforr. Mikor már majdnem forr, sózd meg(2 adag tésztához 14g só), és add hozzá az egyik olívaolajat. Forrásban lévő vízbe tedd a tésztát, és rögtön kavard is jól át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Főzd 7 percig. (Ha olaszosan szereted akkor kb. 5 perc.) Ha kész, egy szűrővel szűrd le.

2. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
A citromot vágd félbe, majd az egyik felét vágd cikkelyekre (tedd félre a tálaláshoz), a másikat pucold meg és vágd kockákra. A citrom magjait szedd ki. A spenótot és a kapribogyót durvára, a fokhagymát finomra vágd.
3. Harcsa
Fűszerezd a harcsa filék mindkét oldalát sóval és borssal, majd forgasd meg a lisztben. Egy serpenyőben hevítsd fel a vaj 3/4 -ét. Közepes lángon süsd mindkét oldalát aranybarnára (kb.3-4 perc), majd add hozzá a feldarabolt citromot és a kapribogyót, és süsd további 2-3 percig, úgy, hogy folyamatosan locsolgasd a harcsaszeleteket a serpenyőben lévő lével. Ha kész, vedd le a tűzről, és tartsd melegen.
4. Spenót
Egy serpenyőben hevítsd fel az olíva olajat, és közepes lángon pirítsd meg a fokhagymát (kb. 1 perc), sózd és borsozd. Ha megpirult add hozzá a spenótot, ízesítsd sóval és borssal, majd folyamatos kevergetés mellett párold meg. (kb. 2-3 perc)

5. Tagliatelle + spenót
Add a spenóthoz a maradék vajat és a tésztát. Közepes lángon kavargatva főzd 2-3 percig, vagy amíg szépen össze nem keveredik. Ha a tésztát túl száraznak érzed, adj hozzá kevés vizet. Ha kész, vedd le a tűzről.

6. Tálalás
Halmozd a spenótos tésztát egy tányérra, helyezd rá a harcsaszeletet. Kanalazz a kapribogyós-citromos szószból a halra, szórd meg reszelt parmezánnal, tedd mellé a tálaláshoz félretett citromot.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.