Halpogácsa mentás céklasalátával
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

940 kcal

Nehézségi szint

Hozzávalók

Amit küldünk:
- tengeri sügér
- krumpli
- cékla
- újhagyma
- fokhagyma
- görög joghurt
- fehér morzsa
- folyékony füst
- friss menta
- olíva olaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- 2 db keverőtál
- serpenyő
Elkészítés

1. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
Vágd apróra az újhagymát és a fokhagymát. Kockázd fel a céklát. Tépkedd kisebb darabokra a mentát. Kockázd föl a halfilét.

2. Krumpli
A felkockázott krumplit tedd egy lábosba, és nagy lángon, sós vízben kezd el főzni. Amikor a víz felforrt, vedd takarékra és kb. 10-12 perc alatt főzd puhára.

3. Cékla
Egy nagyobb keverőtálban keverd össze a megfőtt krumplik kétharmadát, a felkockázott céklát, a görög joghurtot, a fokhagymát, az újhagyma és a menta felét. Jól dolgozd össze, villával kissé nyomkodd szét a céklát és a krumplit. Sózd, borsozd. Tálalásig tedd hűtőbe.

4. Halpogácsa
Egy másik nagyobb keverőtálban villával nyomkodd szét a felkockázott halat, öntsd rá a folyékony füstöt, majd keverd a halhoz a megmaradt krumplikat és az újhagyma másik felét. Keverd hozzá a fehér morzsát is, majd sózd és borsozd. Kézzel vagy egy spatulával jól dolgozd össze a halpogácsa alkotórészeit. Akkor jó, ha már látszik rajta, hogy formázható. Az összekevert halpogácsa masszából formázz pogácsákat.

5. Sütés
Egy vastag falú serpenyőben hevíts fel egy kis olíva olajat, tedd bele a megformázott halpogácsákat, és süsd kis lángon, lefedve mindegyik oldalát 4-5 percig, vagy addig, míg szép aranybarna nem lesz.

6. Tálalás
A halpogácsákat tálald a joghurtos céklasaláta mellé, és díszítsd a megmaradt mentával.
Jó étvágyat kívánunk!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.