Gyömbéres, szezámos üvegtészta
Elkészítési idő
250 kcal

Nehézségi szint

Csípősség

Vegetáriánus

Laktózmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- brokkoli
- üvegtészta
- fokhagyma
- gyömbér
- szezámolaj
- újhagyma
- chilipor
- szójaszósz
- mirin
- szezámmag
- lime
- só
Szükséges eszközök:
- lábos
- serpenyő
- keverőtál
Elkészítés

1. Alapanyag
Mosd és szárítsd meg a zöldségeket. A brokkolit bontsd virágaira, a fokhagymát aprítsd fel, a gyömbért reszeld le, az újhagymát karikázd fel.

2. Üvegtészta
Egy lábosba tegyél fel kb 2 liter vizet forrni. Sózd meg. Ha felforrt rakd bele az üvegtésztát, és főzd 3-4 percig. Szűrd le, majd folyass rá hideg vizet, hogy megállítsd a főzés folyamatát.

3. Szósz
Öntsd egy keverőtálba a szójaszószt, a mirint, a szezámolaj és fokhagyma harmadát. Keverd össze és hagyd állni.
4. Zöldségek
Egy serpenyőben hevítsd fel a maradék szezámolajat, közepes lángon pirítsd meg a fokhagymát és a gyömbért. Ha megpirult, add hozzá az újhagymát, és párold 3-4 percig. Utána jöhet a brokkoli, chilipor, és a só. Kavargatva párold kb. 3-4 percig, amíg meg nem puhul.

5. Gyömbéres, szezámos üvegtészta
Öntsd a serpenyőbe a már elkészített szószt, és az üvegtésztát. Jól kavard össze, és főzd még 1-2 percig.

6. Tálalás
Halmozd a gyömbéres, szezámos üvegtésztát, egy tányérra.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.