Gyömbéres lazac édesburgonya salátával
Elkészítési idő

485 kcal

Nehézségi szint

Paleo

Gluténmentes

Laktózmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- friss lazac filé
- édesburgonya
- gyömbér
- Chefbag #7 páclé
- lilahagyma
- bio citrom
- friss petrezselyem
- olíva olaj
- só
- bors
- sütőpapír
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- sütő
- tepsi
- keverőtál
- papírtörlő
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra.
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat. Reszelj egy evőkanálnyit a citrom héjából, majd felezd el és az egyik felét vágd cikkelyekre. A gyömbért vágd gyufaszál méretűre, a hagymát szeleteld fel, a petrezselyem leveleit tépkedd le. A lazacot helyezd a páclébe.

2. Édesburgonya
Rakd a sütőpapírt a tepsibe. Helyezd rá az édesburgonyát, sózd, borsozd, és locsold meg olíva olajjal. Süsd kb. 25 percig.

3. Gyömbér
Egy serpenyőben hevítsd fel a maradék olíva olaj felét. Ha forró, közepes lángon pirítsd a gyömbért világosbarnára. (1-2 perc) Vedd ki a serpenyőből, és tedd egy papírtörlőre.

4. Lazac
Használd az előbbi serpenyőt. Közepes lángon süsd a lazacot bőrös felével fölfelé kb. 3 percig. Óvatosan fordítsd meg, és süsd további 5-6 percig.

5. Édesburgonya-saláta
Egy keverőtálban keverd össze a megsült édesburgonyát, a lilahagymát, a petrezselymet, öntsd hozzá a maradék olíva olajat, és facsard bele két cikkely citrom levét. Sózd, borsozd ízlésed szerint.

6. Tálalás
Rakd a megpirult gyömbért a lazacra, mellé kínáld az édesburgonya-salátát.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag ételre vonatkozik.