Gyömbéres csirkemell jázmin rizzsel
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő
627 kcal

Nehézségi szint

Csípősség

Gluténmentes

Laktózmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- tanyasi csirkemell
- jázmin rizs
- gyömbér
- osztrigaszósz
- szójaszósz
- makói hagyma
- hegyes erős paprika
- fokhagyma
- olívaolaj
- só
Szükséges eszközök:
- lábos
- serpenyő
- reszelő
Elkészítés

1. Készítsd elő az alapanyagokat
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
A hagymát vágd finomra, reszeld le a gyömbért. A fokhagymát vágd apróra, a hegyes erős paprikát pedig karikákra.

2. Főzd meg a rizst
Rakd a jázmin rizst egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kis olíva olajon pirítsd meg, épp csak annyira, hogy kifehéredjenek a szemek, sózd meg, majd öntsd fel kétszer annyi forró vízzel, mint amennyi rizst főzöl. Várd meg, amíg felforr, majd lefedve, kis lángon főzd. Amikor elfőtte a vizet vedd le a tűzről, és lefedve hagyd állni.

3. Készítsd el a szósz alapját
Egy serpenyőben kis olívaolajon pirítsd meg a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Sózd meg egy kicsit, hogy ne égjen meg a hagyma. Add hozzá a felvágott hegyes erős paprikát is. Ha nem szeretnéd, hogy túl erős legyen, ne tedd bele az összeset. Ha üvegesre párolódott a hagyma, add hozzá a szójaszószt, és keverd jól át az egészet.

4. Add hozzá a csirkét
Tedd a serpenyőbe a felkockázott csirkemellet, és pirítsd meg. Ha nagyon sűrűnek érzed a szószt, adhatsz hozzá egy kis vizet. Miután a csirkék megpirultak, öntsd rá az osztriga szószt. Forrald össze az ízeket, és már kész is.

5. Söpörd be ételedért a bókokat
Ha kész, nem maradt más hátra, mint hogy szervírozd a gyömbéres csirkét jázmin rizzsel. Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.