Gombás-paradicsomos töltött padlizsán
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

296 kcal

Nehézségi szint

Vegetáriánus

Gluténmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- padlizsán
- paradicsom
- gomba
- makói hagyma
- fokhagyma
- adalékmentes trappista sajt
- bazsalikom
- só
- bors
- olíva olaj
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- tepsi
- sütő
Elkészítés

1. Készítsd elő az alapanyagokat
Melegítsd elő a sütőt 200°C–ra.
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
A padlizsán végét vágd le, majd vágd ketté hosszában. Kanállal vájd ki a padlizsán belsejét és kockázd fel. Vágd apróra a hagymát, fokhagymát és a bazsalikomot. A gombát, paradicsomot és a sajtot kockázd fel.

2. Készítsd el a ragut
Egy serpenyőben kis olívaolajon pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát, majd add hozzá a felkockázott gombát, a padlizsán felkockázott belsejét, valamint a paradicsomot. Mikor a zöldségek kezdenek kicsit összeesni, sózd, borsozd és add hozzá a bazsalikomot és a sajtot.

3. Töltsd meg a padlizsánt
Ha a sajt krémesen elolvadt, vedd le a tűzről a serpenyőt és a zöldséges ragut töltsd vissza a padlizsánba.

4. Süsd meg
A padlizsánokat tedd egy tepsibe és süsd nagyjából 20 percig 200°C-os előmelegített sütőben. Akkor van kész, ha a padlizsán teteje kicsit megpirul.

5. Söpörd be az ételedért a bókokat
Hogy az ételed még gusztusosabb legyen, tálalhatod friss bazsalikommal és paradicsommal. Garantáltan nemcsak a vegetáriánusok fogják szeretni!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.