Gombás-medvehagymás kagylótészta
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

740 kcal

Nehézségi szint

Vegetáriánus

Hozzávalók

Amit küldünk:
- medvehagyma
- kagylótészta
- gomba
- lilahagyma
- fokhagyma
- friss kakukkfű
- dijoni mustár
- tejföl
- olíva olaj
- barna cukor
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- lábos
- serpenyő
Elkészítés

1. Tészta
A jó tésztához sok víz kell, ezért egy közepes lábosban forralj fel minimum másfél liter hideg vizet. Ha lefeded a lábost, gyorsabban felforr. Mikor már majdnem forr, sózd meg, és adj hozzá kis olívaolajat is. Forrásban lévő vízbe tedd a tésztát, és rögtön kavard is jól át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Főzd kb. 10 percig. (Ha olaszosan szereted akkor kb. 5 perc.) Ha kész, szűrd le, és hideg vízzel öblítsd át.

2. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
Szeleteld vékonyra a gombát, a lilahagymát és a fokhagymát. A medvehagymát durvára, a kakukkfű leveleit tépkedd le, apróra vágd. (A kakukkfűből tegyél félre egy keveset a díszítéshez.)

3. Lilahagyma
Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olíva olajat, majd ha forró, tedd bele a lilahagymát. Add hozzá a cukrot, sózd meg egy kicsit, és alacsony lángon karamellizáld kb. 8 percig.

4. Gomba
Add a karamellizált hagymához a gombát, a kakukkfüvet, és a fokhagyma felét. Közepes lángon főzd 5-10 percig, amíg a gombák puhák és aranybarnák nem lesznek.
5. Mártás
Szűrd le a tésztát, és ugyanabban a lábosban kevés olíva olajon pirítsd meg a maradék fokhagymát. Ha megpirult, add hozzá a medvehagymát. Párold 1-2 percig, majd öntsd hozzá a tejfölt és a mustárt. Kavard jól össze, és kis lángon kevergetve főzd kb. 6 percig.

6. Keverés
Kis lángon melegítsd meg a hagymás gombát, majd öntsd hozzá a mártást. Forrald össze, és add hozzá a tésztát.

7. Tálalás
Halmozd a gombás-medvehagymás kagylótésztát egy tányérra, szórd meg kakukkfűvel.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.