Gombás-medvehagymás kagylótészta

/csak páros számú adag rendelhető/

Elkészítési idő

30_perc

740 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Vegetáriánus

vegetáriánus

Hozzávalók

Gombás-medvehagymás kagylótészta - Chefbag vacsoracsomag

Amit küldünk:

  • medvehagyma
  • kagylótészta
  • gomba
  • lilahagyma
  • fokhagyma
  • friss kakukkfű
  • dijoni mustár
  • tejföl
  • olíva olaj
  • barna cukor
  • bors

Szükséges eszközök:

  • lábos
  • serpenyő

Elkészítés

Gombás-medvehagymás kagylótészta - Chefbag vacsoracsomag

1. Tészta

A jó tésztához sok víz kell, ezért egy közepes lábosban forralj fel minimum másfél liter hideg vizet. Ha lefeded a lábost, gyorsabban felforr. Mikor már majdnem forr, sózd meg, és adj hozzá kis olívaolajat is. Forrásban lévő vízbe tedd a tésztát, és rögtön kavard is jól át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Főzd kb. 10 percig. (Ha olaszosan szereted akkor kb. 5 perc.) Ha kész, szűrd le, és hideg vízzel öblítsd át.

Gombás-medvehagymás kagylótészta - Chefbag vacsoracsomag

2. Alapanyag

Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.

Szeleteld vékonyra a gombát, a lilahagymát és a fokhagymát. A medvehagymát durvára, a kakukkfű leveleit tépkedd le, apróra vágd. (A kakukkfűből tegyél félre egy keveset a díszítéshez.)

Gombás-medvehagymás kagylótészta - Chefbag vacsoracsomag

3. Lilahagyma

Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olíva olajat, majd ha forró, tedd bele a lilahagymát. Add hozzá a cukrot, sózd meg egy kicsit, és alacsony lángon karamellizáld kb. 8 percig.

Gombás-medvehagymás kagylótészta - Chefbag vacsoracsomag

4. Gomba

Add a karamellizált hagymához a gombát, a kakukkfüvet, és a fokhagyma felét. Közepes lángon főzd 5-10 percig, amíg a  gombák puhák és aranybarnák nem lesznek.

5. Mártás

Szűrd le a tésztát, és ugyanabban a lábosban kevés olíva olajon pirítsd meg a maradék fokhagymát. Ha megpirult, add hozzá a medvehagymát. Párold 1-2 percig, majd öntsd hozzá a tejfölt és a mustárt. Kavard jól össze, és kis lángon kevergetve főzd kb. 6 percig.

Gombás-medvehagymás kagylótészta - Chefbag vacsoracsomag

6. Keverés

Kis lángon melegítsd meg a hagymás gombát, majd öntsd hozzá a mártást. Forrald össze, és add hozzá a tésztát.

Gombás-medvehagymás kagylótészta - Chefbag vacsoracsomag

7. Tálalás

Halmozd a gombás-medvehagymás kagylótésztát egy tányérra, szórd meg kakukkfűvel.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.