Chefbag receptcsomag: Édesburgonya gnocchi házi medvehagyma pestoval

Édesburgonya gnocchi házi medvehagyma pestoval

/csak páros számú adag rendelhető/

Elkészítési idő

40_perc

850 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Paleo

paleo

Vegetáriánus

vegetáriánus

Gluténmentes

gluténmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:

  • édesburgonya
  • medvehagyma
  • gluténmentes liszt
  • tanyasi tojás
  • kezeletlen citrom
  • dió
  • szerecsendió
  • szegfűszeg
  • friss zsálya
  • friss bazsalikom
  • olíva olaj
  • vaj
  • bors

Szükséges eszközök:

  • lábos
  • serpenyő
  • keverőtál
  • blender / konyhai robotgép

Elkészítés

1. Édesburgonya

Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.

Forralj vizet egy lábosban. Ha  a víz már forró, de még nem forr, rakd bele az édesburgonyát. Lefedve, alacsony lángon főzd puhára kb. 15 perc alatt.

Edesburgonya_gnocchi_medvehagyma_pestoval

2. Medvehagyma pesto

Amíg a krumpli fő, tedd a bazsalikomot, a diót, a fél citrom levét, a medvehagymát, az olíva olajat, a só felét és a zsályát egy blenderbe, és pürésítsd, amíg elég pépessé nem válik. Ha kész, tedd félre a hűtőbe.

3. Gnocchi

A megfőtt édesburgonyát pürésítsd, majd keverd össze a tojással, a szerecsendióval, a szegfűszeggel, a sóval a borssal, és a liszt 2/3 részével. Ha nagyon ragad a tészta, akkor adj még hozzá annyi lisztet annak érdekében, hogy gyúrható, de ne túl kemény tésztát kapj. Fedd le egy konyharuhával, és hagyd pihenni 5 percig.

Chefbag receptcsomag: Édesburgonya gnocchi házi medvehagyma pestoval

Edesburgonya_gnocchi_medvehagyma_pestoval_5

Forralj egy lábosban vizet. Rakd a cipót egy belisztezett vágódeszkára. Vágj a tésztából kb. egy ujjnyi vastagságú szeletet. Kezeddel hengerelve nyújtsd ki, majd vágd 2-3 cm-es darabokra. A henger alját és tetejét az ujjaddal nyomd össze, így kis “hordócskákat” fogsz kapni. A “hordócskák” egyik oldalát villával becsíkozhatod.

Edesburgonya_gnocchi_medvehagyma_pestoval_6

A kész gnocchikat rakd a forrásban lévő vízbe. Pár perc alatt megfőnek, és feljönnek a víz tetejére. Ha kész, öntsd le a tésztáról a vizet.

4. Vaj

Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, ha már sistereg, add hozzá a gnocchikat és süsd néhány percig, amíg elkezd pirulni. Kanalazd hozzá a friss pestot, hogy jól befedje a gnocchikat, és így kevergesd pár percig.

Edesburgonya_gnocchi_medvehagyma_pestoval_9

5. Tálalás

Halmozd a medvehagymás gnocchit egy tányérra.

Jó étvágyat kívánunk!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.