Garnélarák saganaki

Elkészítési idő

530 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Gluténmentes

gluténmentes

Hozzávalók

Garnélarák saganaki - Chefbag

Amit küldünk:

  • garnélarák
  • makói hagyma
  • paradicsom
  • kalamata olajbogyó
  • adalékmentes bivaly feta sajt
  • olíva olaj
  • bors

Szükséges eszközök:

  • serpenyő

Elkészítés

1. Alapanyag

Mosd és szárítsd meg a garnélákat és a zöldségeket. Vágd vékony szeletekre a hagymát, durván aprítsd fel a paradicsomot és a kalamata olajbogyót. Morzsold szét a feta sajtot.

2. Hagyma

Egy serpenyőben hevíts fel egy kis olíva olajat, majd tedd bele a hagymát és kevergetve párold üvegesre.

3. Paradicsom

Ha a hagyma szépe üvegesre párolódott, add hozzá a paradicsomot, fűszerezd sóval és borssal. Főzd addig, amíg egy kanál hátával könnyedén szét tudod nyomni a paradicsomokat. (Tipp: Ha a nem szeretnéd, hogy a paradicsomon a héja rajta legyen, akkor amíg a hagyma pirul, kereszt alakban metszd be a paradicsomok héját, és dobd 1 percre forró vízbe. Így könnyen meg tudod hámozni.)

4. Garnélarák

Ha a paradicsom is jó már, akkor rakd a serpenyőbe a garnélákat is és gyakori kevergetés mellett, kb. 3 perc alatt főzd készre.

5. Kalamata

Legvégén tedd a garnéla saganakihoz a kalamata olajbogyókat és a feta sajt felét, és főzd további 1 percig.

Garnélarák saganaki - Chefbag

6. Tálalás

Ilyen gyorsan kész is. Tálald egy mélyebb tányérba, és szórd meg a maradék fetával. Tipp: piríts hozzá kenyeret!

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.