Fűszeres-kecskesajtos bulgur
Elkészítési idő

544 kcal

Nehézségi szint

Vegetáriánus

Csípősség

Hozzávalók

Amit küldünk:
- bulgur
- fokhagyma
- lilahagyma
- cukkini
- gyömbér
- kecskesajt
- chilipor
- őrölt köménymag
- rizsecet
- friss koriander
- olíva olaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- lábas
- serpenyő
Elkészítés

1. Bulgur
Rakd a bulgurt egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kevés felforrósított olajon pirítsd meg, sózd, borsozd, és adj hozzá a bulgur kétszeres mennyiségének megfelelő meleg vizet. Várd meg, amíg felforr, majd lefedve, kis lángon főzd. Hamarabb kész lesz, mint a rizs, amikor elfőtte a vizet vedd le a tűzről, és lefedve hagyd állni.

2. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat. A lilahagymát vágd kockára, a fokhagymát pedig apróra. Vágd finomra a koriandert és a gyömbért. A cukkinit hosszában vágd négy részbe, majd szeleteld fel. Morzsold szét a kecskesajtot.

3. Zöldségek
Egy serpenyőben hevíts fel olíva olajat, és pirítsd meg benne a hagymát és a fokhagymát. Sózd meg, majd szórd meg a köménnyel és a chiliporral. Ha a fokhagymának már jó illata van, és üvegesre párolódott a hagyma, akkor add hozzá a gyömbért és a cukkinit is. Legvégén öntsd hozzá a rizsecetet.

4. Kecskesajtos bulgur
Ha a rizsecet kezd elpárologni, keverd a zöldségekhez a bulgurt, és morzsold bele a serpenyőbe a kecskesajt kétharmadát is. Szórd meg a koriander kis részével.

5. Tálalás
Halmozd a zöldséges bulgurt egy tányérra, szórd meg a maradék sajttal és díszítsd a koriander maradék részével.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag ételre vonatkozik.