Fűszeres csirke steak spárgás újkrumplival
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

530 kcal

Nehézségi szint

Nehézségi szint

Hozzávalók

Amit küldünk:
- tanyasi csirkemell
- újkrumpli
- spárga
- makói hagyma
- fokhagyma
- kezeletlen citrom
- friss petrezselyem
- mustár
- majonéz
- chefbag #20 fűszerkeverék
- sütőpapír
- olíva olaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- 2 db serpenyő
- keverőtál
- sütő
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
A csirkemelleket sózd meg, és kend be a fűszerkeverékkel. A spárgát 2-3 centis darabokra, a hagymát cikkelyekre (majd bontsd szirmaira), a citromot cikkelyekre, a fokhagymát apróra vágd. A petrezselyem leveleit tépkedd le.

2. Krumpli
Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olíva olajat. Közepes lángon, néha megkeverve süsd a krumplikat aranybarnára (kb.10-12 perc), sózd, borsozd ízlésed szerint.

3. Mártás
Amíg a krumplik sülnek egy keverőtálban keverd össze a fokhagymát, a majonézt, a mustárt, ízlés szerint citromlevet, sózd, borsozd.

4. Hagyma & Spárga
Add a krumplihoz a hagymát és a spárgát, süsd további 5-6 percig. Ha kész, tedd félre, és tartsd melegen.

5. Csirke steak
Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olíva olajat. Ha forró, tedd bele a csirkemelleket, és közepes lángon süsd mindkét oldalát 3-4 percig. Ha megpirult, rakd át a sütőpapírral bélelt tepsibe és 200°C-on süsd 12-14 percig.

6. Tálalás
Rakj egy tányérra a zöldségekből, támaszd rá a csirke steaket, mellé kínáld a mártást. Szórd meg a tányért petrezselyem levelekkel.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás két adag étel elkészítésére vonatkozik.