Fügés sült camembert jázmin rizzsel
Elkészítési idő
780 kcal

Nehézségi szint

Vegetáriánus

Hozzávalók

Amit küldünk:
- camembert sajt
- szárított füge
- fügelekvár
- pisztácia
- dió
- jázmin rizs
- olíva olaj
- só
- bors
- sütőpapír
Szükséges eszközök:
- keverőtál
- serpenyő
- sütő
- tepsi
Elkészítés

1. Jázmin rizs
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
Rakd a jázmin rizst egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kis olíva olajon pirítsd meg, épp csak annyira, hogy kifehéredjenek a szemek, sózd meg, majd öntsd fel kétszer annyi forró vízzel, mint amennyi rizst főzöl. Várd meg, amíg felforr, majd lefedve, kis lángon főzd. Amikor elfőtte a vizet vedd le a tűzről, és lefedve hagyd állni.

2. Fügeszósz
Mikróban melegítsd fel a fügelekvárt (30mp), majd a felét egy keverőtálban keverd össze az aszalt fügével, és a magvakkal. (A magvakból tegyél félre a díszítéshez.)

3. Camembert
Rakd a sajtokat sütőpapírral bélelt tepsibe, kend tetejükre a maradék lekvárt, arra rakd a fügeszószt. Süsd kb. 10 percig.

4. Tálalás
Halmozz a jázmin rizsből egy tányérra. Lapítsd le a tetejét, arra rakd a camembert. Szórd meg a félretett magvakkal.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.