Fettuccini fűszeres, cukkinis-paradicsomos mártással
Elkészítési idő
632 kcal

Nehézségi szint

Vegetáriánus
Laktózmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- 8 tojásos fettuccini tészta
- olívaolaj
- cukkini
- marinara szósz
- rózsabors
- só
Szükséges eszközök:
- lábos
- serpenyő
Elkészítés

1. Főzd meg a tésztát
A jó tésztához sok víz kell, ezért egy közepes lábosban forralj fel minimum másfél liter hideg vizet. Ha lefeded a lábost, gyorsabban felforr. Mikor már majdnem forr, sózd meg, és adj hozzá kis olívaolajat is. Forrásban lévő vízbe tedd a tésztát, és rögtön kavard is jól át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Főzd kb. 10 percig. Miután megfőtt, hűtsd vissza. (Folyass lassan hideg vizet a lábosba, amíg az le nem hűl, és hagyd a hideg vízben a tésztát kb. 10 percig.) Ha kész, szűrd le, és hideg vízzel öblítsd át.

2. Készítsd el a cukkinit
Amíg a tészta fő, mosd, szárítsd és vágd cikkekre a cukkinit. Forrósíts fel egy kis olajat egy serpenyőben, és tedd bele a cukkinit. Fűszerezd sóval, rózsaborssal, és grillezd világosbarnára.

3. Készítsd el a ragut
Amikor már kissé összeesett a cukkini, öntsd rá a marinara szószt, és forrald össze őket 5-8 percig.

4. Keverd össze
A leszűrt tésztát keverd össze a raguval. Kis lángon kavargasd még egy-két percig, hogy összeérjenek az ízek.

5. Söpörd be ételedért a bókokat
Halmozd a fűszeres-szószos tésztát egy tányérra, és söpörd be ételedért a bókokat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.