Fetasajtos lazac – ételcsomag kiszállítás

Fetasajtos lazac diós salátával

A feltüntetett ár 1 adag alapanyagra vonatkozik. A minimális rendelési mennyiség 2 adag.

Fetasajtos-zöldfűszeres lazac diós salátával

3 950 Ft

A feta, vezeti a görögöknél a “sajt-népszerűségi” mutatót, és nálunk is kiemelt helye van. Épp ezért a lazac most fetasajtos-zöldfűszeres krémet kapott, és így került a sütőbe. Diós salátával kínáljuk, amit szintén megszórtunk egy kis fetával.

Törlés

Elkészítési idő

35 perc

550 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Gluténmentes

gluténmentes

Hozzávalók

Fetasajtos lazac diós salátával - Chefbag ételcsomagok

Amit küldünk:

  • lazacfilé
  • adalékmentes bivaly feta sajt
  • majonéz
  • mustár
  • saláta
  • uborka
  • paradicsom
  • BIO citrom
  • dió
  • friss kapor
  • friss petrezselyem
  • friss kakukkfű
  • szőlőmag olaj
  • olíva olaj
  • bors
  • sütőpapír

Szükséges eszközök:

  • kézi habverő
  • 2 db keverőtál
  • serpenyő
  • tepsi / hőálló tál
  • sütő

Elkészítés

Fetasajtos lazac diós salátával - Chefbag ételcsomagok

1. Alapanyag

Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.

Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat. A paradicsomot és az uborkát kockázd fel, a zöldfűszereket vágd finomra. A citrom levét facsard ki, a feta sajtot morzsold szét.

Fetasajtos lazac diós salátával - Chefbag ételcsomagok

2. Feta + zöldfűszerek

Egy keverőtálban keverd össze a kaprot, a petrezselymet és a szétmorzsolt fetasajt kétharmadát. Add hozzá a citromlé egyharmadát.

Fetasajtos lazac diós salátával - Chefbag ételcsomagok

3. Fetasajtos lazac

Tedd a lazacfiléket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és halmozd a tetejére a fetás-zöldfűszeres krémet.  Süsd kb. 20 percig.

4. Saláta

Amíg sül a lazac, készítsd el a salátát. Egy száraz serpenyőben – azaz olaj és minden más zsiradék nélkül – pirítsd meg a diót.

Egy kisebb keverőtálba öntsd bele a majonézt, a maradék citromlevet, a szőlőmag olajat és a mustárt, majd kézi habverővel az egészet alaposan dolgozd össze.

Egy tálban keverd össze a salátát, a paradicsomot és az uborkát, majd öntsd le az előbb elkészített dressinggel. Szórd meg a pirított dióval és a maradék fetával.

Fetasajtos lazac diós salátával - Chefbag ételcsomagok

5. Tálalás

Tálald a fetasajtos lazacot  a saláta mellé, és az egészet szórd meg a felaprított kakukkfűvel.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

A receptleírás 2 adag ételre vonatkozik.