Fetasajtos lazac – ételcsomag kiszállítás
Fetasajtos lazac diós salátával
Elkészítési idő

550 kcal

Nehézségi szint

Gluténmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- lazacfilé
- adalékmentes bivaly feta sajt
- majonéz
- mustár
- saláta
- uborka
- paradicsom
- BIO citrom
- dió
- friss kapor
- friss petrezselyem
- friss kakukkfű
- szőlőmag olaj
- olíva olaj
- só
- bors
- sütőpapír
Szükséges eszközök:
- kézi habverő
- 2 db keverőtál
- serpenyő
- tepsi / hőálló tál
- sütő
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat. A paradicsomot és az uborkát kockázd fel, a zöldfűszereket vágd finomra. A citrom levét facsard ki, a feta sajtot morzsold szét.

2. Feta + zöldfűszerek
Egy keverőtálban keverd össze a kaprot, a petrezselymet és a szétmorzsolt fetasajt kétharmadát. Add hozzá a citromlé egyharmadát.

3. Fetasajtos lazac
Tedd a lazacfiléket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és halmozd a tetejére a fetás-zöldfűszeres krémet. Süsd kb. 20 percig.
4. Saláta
Amíg sül a lazac, készítsd el a salátát. Egy száraz serpenyőben – azaz olaj és minden más zsiradék nélkül – pirítsd meg a diót.
Egy kisebb keverőtálba öntsd bele a majonézt, a maradék citromlevet, a szőlőmag olajat és a mustárt, majd kézi habverővel az egészet alaposan dolgozd össze.
Egy tálban keverd össze a salátát, a paradicsomot és az uborkát, majd öntsd le az előbb elkészített dressinggel. Szórd meg a pirított dióval és a maradék fetával.

5. Tálalás
Tálald a fetasajtos lazacot a saláta mellé, és az egészet szórd meg a felaprított kakukkfűvel.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag ételre vonatkozik.