Fetasajtos csicseriborsó lepény olívabogyó-pástétommal
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő
370 kcal

Vegetáriánus
Nehézségi szint

Gluténmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- adalékmentes bivaly feta sajt
- görög joghurt
- csicseriborsó liszt
- tanyasi tojás
- aszalt paradicsom
- kalamata olívabogyó
- zöld olívabogyó
- citrom
- póréhagyma
- fokhagyma
- kelkáposzta
- friss petrezselyem
- friss oregánó
- friss bazsalikom
- olíva olaj
- sütőpor
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- keverőtál
- blender / botmixer
Elkészítés

1. Tapenade
Blenderrel vagy botmixerrel daráld össze az olívabogyókat, az aszalt paradicsomot, a fokhagymát, a bazsalikomot és az oregánó leveleinek 2/3 részét. Add hozzá az olíva olaj felét, facsarj bele fél citromot, borsozd meg, majd pürésítsd.

2. Alapanyag
Mosd és szárítsd meg a zöldségeket. A kelkáposztát és a póréhagymát szeleteld fel, a zöldfűszereket vágd apróra.

3. Zöldségek
Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olíva olajat, majd rakd bele a póréhagymát, és közepes lángon párold, amíg elkezd barnulni. (Kb.4-5 perc) Sózd, borsozd. Add hozzá a kelkáposztát, ismét sózd és borsozd, és párold puhára. Ha kész, tedd félre egy tányérra, és hagyd egy kicsit kihűlni.

4. Lepény
Egy keverőtálban keverd össze a tojást, a csicseriborsó lisztet, a görög joghurtot, a sütőport, egy evőkanál olíva olajat és 1 dl vizet. Sózd, borsozd, és hagyd állni. 5 perc után keverd hozzá a zöldségeket, és a feta sajt 2/3 részét.

5. Sütés
Egyszerre egy lepényt süss. Egy serpenyőben hevíts fel olíva olajat. Közepes lángon süsd a lepény egyik oldalát kb. 4 percig, majd fordítólapáttal fordítsd meg, és süsd további 3-4 percig. Ha kész, tedd félre, és lefedve tartsd melegen.

6. Tojás
Töröld el a serpenyőt, amiben a lepényt sütötted. Önts bele kevés olíva olajat, majd üsd rá a tojásokat. Sózd, borsozd.

7. Tálalás
A tükörtojást rakd a lepényre, szórd meg a maradék fetasajttal és zöldfűszerekkel. Mellé kínáld az olívabogyó-pástétomot.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.