Feta sajttal töltött paprika sült zöldséges bulgurral
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő
730 kcal

Nehézségi szint

Csípősség

Vegetáriánus

Hozzávalók

Amit küldünk:
- adalékmentes bivaly feta sajt
- bulgur
- vörös curry paszta
- kaliforniai paprika
- cukkini
- sárgarépa
- lilahagyma
- fokhagyma
- méz
- balzsamecet
- sütőpapír
- olíva olaj
- olíva olaj (salsához)
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- 2 db keverőtál
- serpenyő / lábos
- tepsi
- sütő
Elkészítés

1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat. A fokhagymát aprítsd fel, a cukkinit és a répát hosszában csíkokra, a lilahagymát pedig nagyobb cikkelyekre vágd.

2. Zöldség
Tedd a sütőpapírt egy tepsibe, arra rakd a zöldségeket. Sózd, borsozd ízlés szerint, és locsold meg egy evőkanálnyi olíva olajjal. Süsd kb. 20 percig.

3. Bulgur
Rakd a bulgurt egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kevés felforrósított olajon pirítsd meg, sózd, borsozd, és adj hozzá a bulgur kétszeres mennyiségének megfelelő meleg vizet. Várd meg, amíg felforr, majd lefedve, kis lángon főzd. Hamarabb kész lesz, mint a rizs, amikor elfőtte a vizet vedd le a tűzről, és lefedve hagyd állni.

4. Dresszing
Egy keverőtálban keverd össze a balzsamecetet, a méz és a vörös curry paszta felét, és a maradék olíva olajat. Sózd és borsozd ízlés szerint.

5. Máz
Egy keverőtálban keverd össze a méz és a vörös curry paszta másik felét, add hozzá a felaprított fokhagymát. Sózd és borsozd ízlés szerint.

6. Feta
Vágd óvatosan ketté a feta sajtot, úgy, hogy beleférjen a paprikába. 20 perc elteltével vedd ki a zöldségeket a sütőből. A lilahagymát tedd félre. Ha szükséges, rendezd át a zöldségeket. (Ha a paprika nagyon megpuhult, próbáld megtámasztani az oldalát a tepsi peremével.) Kend be a répát és a cukkinit a curry-s fokhagymás mázzal, a paprikába rakd bele a fetát, és az egészet rakd vissza a sütőbe további 10 percre.

7. Köret
Add a bulgurhoz a zöldségeket, keverd össze.

8. Tálalás
Rakd a fetás paprikát a zöldséges bulgurra, locsold meg egy kis dresszinggel, vagy tálald a dresszinget külön.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.