Erdei gombás tagliatelle
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

695 kcal

Nehézségi szint

Vegetáriánus

Hozzávalók

Amit küldünk:
- tagliatelle tészta
- csiperkegomba
- szárított erdei gomba
- sárgarépa
- fokhagyma
- lilahagyma
- zellerszár
- adlékmentes trappista sajt
- liszt
- paradicsompüré
- friss kakukkfű
- friss rozmaring
- friss zsálya
- babérlevél
- reszelt szerecsendió
- pirospaprika
- olívaolaj
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- lábas
- serpenyő
Elkészítés

1. Tészta
A jó tésztához sok víz kell, ezért egy közepes lábosban forralj fel minimum másfél liter hideg vizet. Ha lefeded a lábost, gyorsabban felforr. Mikor már majdnem forr, sózd meg, és adj hozzá kis olívaolajat is. Forrásban lévő vízbe tedd a tésztát, és rögtön kavard is jól át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Főzd kb. 10 percig. (Ha olaszosan szereted akkor kb. 5 perc.) Ha kész, szűrd le, és hideg vízzel öblítsd át.

2. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
A szárított gombákat áztasd be kb. 2-3 dl forró vízbe, a csiperkegombát szeleteld fel, a zellerszárat és a sárgarépát karikázd fel. A lilahagymát vékonyan szeleteld fel. A zöldfűszereket és a fokhagymát finomra aprítsd fel, a trappista sajtot pedig reszeld le.

3. Gomba és a többi zöldség
Egy kis olíva olajon pirítsd le a csiperkegombát. Kb. 2 perc. Ha lepirult, és kissé összeesett, add hozzá a sárgarépát, a zellerszárat, a lilahagymát, a fokhagymát, majd sózd és borsozd.

4. Fűszerek
Kb. 3 perc után fűszerezd tovább a zöldségeket: add hozzá a babérlevelet és a friss zsályaleveleket, majd a tűzről félrehúzva szórd meg pirospaprikával és szerecsendióval is. Keverd jól össze.

5. Szárított gombák
Vedd ki a szárított gombákat a vízből, és tedd azokat is a serpenyőbe a többi zöldséghez. Ismét keverd jól át, és főzd tovább 3-4 percig. Öntsd hozzá a paradicsompürét és a tűzről lehúzva a lisztet is keverd bele. Ha szeretnéd, hogy több szaftja legyen önts hozzá a abból a vízből, amiben a gombák áztak. Figyelj rá, hogy ne legyen csomós. Rakd vissza a tűzre, szórd meg a zöldfűszerekkel, és hagyd, hogy rottyanjon még egyet.

6. Tálalás
Tálald a gombás ragut a tészta tetejére, és szórd meg a reszelt sajttal.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.