Egyben sült bélszín brokkolikrokettel
/csak páros számú adag rendelhető/
Elkészítési idő

636 kcal

Nehézségi szint

Hozzávalók

Amit küldünk:
- marhabélszín
- adalékmentes trappista sajt
- brokkoli
- makói hagyma
- fokhagyma
- kezeletlen citrom
- fehérmorzsa
- friss petrezselyem
- Chefbag paradicsomszósz
- tanyasi tojás
- olíva olaj
- kézműves vaj
- só
- bors
- sütőpapír
Szükséges eszközök:
- keverőtál
- serpenyő
- kis lábas
- tepsi / hőálló tál
- sütő
- jég
Elkészítés

1. Brokkoli
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Egy lábasban forralj vizet, és 1 percig forrázd le benne a brokkoli szirmokat, majd gyorsan vedd ki, és tedd jéghideg vízbe.

2. Alapanyag
Miután sokkoltad a brokkolit a jeges vízzel, aprítsd fel. Vágd finomra a hagymát, fokhagymát, a friss petrezselymet, és reszeld le a sajtot. Facsard ki a citromot. Üsd fel a tojást egy kis tálba.

3. Brokkolikrokett
Egy keverőtálban keverd jól össze a felaprított brokkolit, a petrezselyem felét, a tojást, a hagymát, a fehérmorzsát, a sajtot, és fűszerezd sóval és borssal. Vizes kézzel formálj először kisebb golyókat, majd kis kroketteket a brokkolis masszából. Tedd a brokkoli kroketteket a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd sütőben süsd kb. 20 percig. Egyenletesen aranybarnára akkor pirul, ha a sütés félidejében megfordítod a kroketteket.

4. Egyben sült bélszín
A bélszín mindegyik oldalát sózd, borsozd, és kend meg a felaprított fokhagymával, majd locsold meg a citrom felével.
Olvaszd fel egy serpenyőben a vajat, tegyél bele kevés olíva olajat is. Ha forró, közepes lángon süsd a bélszínt olyanra, amilyenre szereted. Locsold meg húst közvetlenül a serpenyőből való kivétel előtt a maradék citromlével, majd fedd le, és hagyd állni minimum 5-6 percig.

Steak sütés
- Kék (raw): nyugodt, és nyitott tenyered (maghőmérséklet:40-42°C)
- Véres (rare): a hüvelyk, és a mutatóujj hegye összeérintve (maghőméréséklet 45-50°C)
- Közepesen véres (medium rare): a hüvelyk és a középső ujj hegye összeérintve (maghőméréséklet 54-56°C)
- Közepesen átsütött (medium): a hüvelyk és a gyűrűsujj hegye összeérintve (maghőméréséklet 58-60°C)
- Átsütött (well done): a hüvelyk és a kisujj hegye összeérintve (maghőméréséklet 64-66°C)

6. Tálalás
Szeleteld a húst ujjnyi vastag szeletekre, tálald a brokkoli rudacskákkal, és szórd meg a maradék petrezselyemmel. Kínáld mellé a Chefbag paradicsomszószt.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag étel elkészítésére vonatkozik.