Egészben sült makréla

Elkészítési idő

650 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Laktózmentes

laktózmentes

Hozzávalók

Egészben sült makréla - Chefbag

Amit küldünk:

  • makréla
  • saláta
  • paradicsom
  • citrom
  • friss rozmaring
  • friss kakukkfű
  • fokhagyma
  • makói hagyma
  • olívaolaj
  • balzsamecet
  • cayenne bors pehely
  • pirospaprika
  • bors

Szükséges eszközök:

  • hőálló edény / tepsi
  • sütő
  • keverőtál

Elkészítés

1. Alapanyag

Melegítsd elő a sütőt 150°C-ra. Mosd, és szárítsd meg a makrélát és a zöldségeket. A paradicsomot vágd cikkekre, a hagymát, a citromot és a fokhagymát karikázd fel.

2. Makréla

Önts olívaolajat egy hőálló tálba. Rakd bele a citrom felét, a zöldfűszereket és a hagymát. Keverd össze a sót, a borsot, a cayenne borsot és a paprikát, és  kend be a halat kívül belül ezzel a száraz páccal. A citrom másik felét és a fokhagymát töltsd bele a makrélába. Fedd le az edényt, és rakd a sütőbe kb. 15 percre. Miután az ízek átjárták a makrélát, állítsd a sütőt 200°C-ra, és fedő nélkül süsd, amíg  a makréla bőre opálossá nem válik.

3. Saláta

Egy keverőtálban keverd össze a salátát, a paradicsomot és a balzsamecetet.

4. Tálalás

Helyezd a makrélát a salátaágyra, díszítsd egy karika citrommal.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.