Egészben sült makréla
Elkészítési idő
650 kcal

Nehézségi szint

Laktózmentes

Hozzávalók

Amit küldünk:
- makréla
- saláta
- paradicsom
- citrom
- friss rozmaring
- friss kakukkfű
- fokhagyma
- makói hagyma
- olívaolaj
- balzsamecet
- cayenne bors pehely
- pirospaprika
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- hőálló edény / tepsi
- sütő
- keverőtál
Elkészítés
1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 150°C-ra. Mosd, és szárítsd meg a makrélát és a zöldségeket. A paradicsomot vágd cikkekre, a hagymát, a citromot és a fokhagymát karikázd fel.
2. Makréla
Önts olívaolajat egy hőálló tálba. Rakd bele a citrom felét, a zöldfűszereket és a hagymát. Keverd össze a sót, a borsot, a cayenne borsot és a paprikát, és kend be a halat kívül belül ezzel a száraz páccal. A citrom másik felét és a fokhagymát töltsd bele a makrélába. Fedd le az edényt, és rakd a sütőbe kb. 15 percre. Miután az ízek átjárták a makrélát, állítsd a sütőt 200°C-ra, és fedő nélkül süsd, amíg a makréla bőre opálossá nem válik.
3. Saláta
Egy keverőtálban keverd össze a salátát, a paradicsomot és a balzsamecetet.
4. Tálalás
Helyezd a makrélát a salátaágyra, díszítsd egy karika citrommal.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.