Édes-csípős csirkenyárs spagettivel
Elkészítési idő
600 kcal

Nehézségi szint

Csípősség
Laktózmentes

Hozzávalók
Amit küldünk:
- tanyasi csirkemell
- ananász
- 8 tojásos spagetti tészta
- kaliforniai paprika
- jalapeño paprika
- újhagyma
- sriracha
- ananászlé
- ketchup
- olíva olaj
- só
- nyárs
Szükséges eszközök:
- lábos
- 2 db serpenyő
- keverőtál
Elkészítés
1. Tészta
A jó tésztához sok víz kell, ezért egy közepes lábosban forralj fel minimum másfél liter hideg vizet. Ha lefeded a lábost, gyorsabban felforr. Mikor már majdnem forr, sózd meg, és adj hozzá kis olívaolajat is. Forrásban lévő vízbe tedd a tésztát, és rögtön kavard is jól át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Főzd kb. 10 percig. Miután megfőtt, hűtsd vissza. (Folyass lassan hideg vizet a lábosba, amíg az le nem hűl, és hagyd a hideg vízben a tésztát kb. 10 percig.) Ha kész, szűrd le, és hideg vízzel öblítsd át.
2. Alapanyag
Mosd és szárítsd meg a húst és a zöldségeket. Az ananászkarikákat negyedeld, a kaliforniai paprikát kockázd, a jalapeño paprikát aprítsd, az újhagymát vékonyan karikázd fel.
3. Pác és nyárs
Egy keverőtálban keverd össze az ananászlevet, a ketchupot, a srirachát és a jalapeño paprika felét. Felezd el, és tedd félre, amíg elkészíted a nyársakat.
Így készítsd el a nyársakat: paprika-csirke-ananász-paprika-csirke-ananász sorrendben, a legvégére tűzz paprikát. Kend meg a nyársakat az elkészített pác egyik felével, és 5 percig hagyd állni.
Hagyj meg a felvágott ananászból és paprikákból egy keveset.
4. Sütés
Egy serpenyőben hevíts fel olíva olajat. Rakd bele a nyársakat, öntsd rájuk a pácolásnál lecsurgott páclevet. Közepes lángon süsd minden oldalát kb. 2-2 percig.
5. Újhagyma
Öntsd egy serpenyőbe a a pác másik felét, forrósítsd fel, majd tedd bele az újhagymát, a maradék kaliforniai paprikát, ananászt és jalapeñot. Párold 3-4 percig, majd add hozzá a spagettit és jól kavard össze, főzd még 1-2 percig.
6. Tálalás
Halmozd, a spagettit egy tányérra, arra helyezd a csirkenyársat.
Tipp: tekerd a spagettit egy húsvillára, azzal rakd a tányérra. Ha elhelyezted, húzd ki a húsvillát.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.