Csirkés spenótos paleo ravioli
Elkészítési idő

700 kcal

Nehézségi szint

Gluténmentes

Paleo

Hozzávalók

Amit küldünk:
- darált tanyasi csirke
- cukkini (gyalulva)
- vegyszermentes spenót
- makói hagyma
- fokhagyma
- mascarpone
- pesto
- olíva olaj
- fogvájók
- só
- bors
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- konyhai robotgép / blender
Elkészítés

1. Alapanyag
Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat. Vágd apróra a hagymát és a fokhagymát.

2. Csirke
Egy serpenyőben hevíts fel egy kis olíva olajat és pirítsd benne üvegesre a hagymát, majd add hozzá a fokhagymát és a darált csirkehúst is. Süsd addig, amíg a hús kifehéredik. Borsozd ízlés szerint.

3. Spenót és mascarpone
Amikor a hús már kifehéredett, add hozzá a spenótot, sózd meg a ragut és kevergetve hagyd a spenótot összeesni. Ha összeesett, add hozzá a mascarponét is

4. Robotgép
Amikor a mascarpone teljesen elolvadt, és összeforrt a ragu, tedd át az egészet egy konyhai robotgépbe és jól turmixold össze. Akkor jó, ha kellően pépessé vált.

5. Paleo ravioli
Egy raviolihoz – a képen látható módon – használj négy szelet cukkinit. Kettőt tegyél kis átfedéssel egymás mellé, majd a másik kettőt, szintén átfedéssel tedd merőlegesen az első kettőre. Utána kiskanállal halmozz egy kupacot a csirkés-spenótos püréből a „cukkini-kereszt” közepére, majd kezd el becsomagolni. A becsomagolást a következő sorrendben tedd: jobb oldali rész, alsó, baloldal és végül a felső rész. Ha elég szorosan hajtogattad be a raviolikat, akkor nem fognak szétesni, de ha biztosabbnak érzed, megtűzheted egy-egy fogvájóval.

6. Pirítás
Ismét hevíts fel egy kis olíva olajat a serpenyőben és süsd meg a cukkini raviolikat. Nem kell sok ideig, elég, ha épp csak kicsit megpirulnak a csomagok.

7. Tálalás
A cukkini raviolik melegen igazán finomak, így minél gyorsabban tálald. Spenótos pestot kínálj mellé.
Jó étvágyat!
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
A receptleírás 2 adag ételre vonatkozik.