Csirkemell steak karamellizált édesköménnyel

/csak páros számú adag rendelhető/

A feltüntetett ár 1 adag alapanyagra vonatkozik. A minimális rendelési mennyiség 2 adag.

Csirkemell karamellizált édesköménnyel

2 150 Ft

Natúr, pirított csirkemell steak ezúttal karamellizált édesköménnyel. Az édeskömény ízét a hagymával és a kakukkfűvel emeltük ki. A csirkemell steak mellé a sütőben pirított kakukkfüves paradicsom is kiveszi a részét az ízek fokozásából.

Törlés
Cikkszám: N/A Kategóriák: , , , , , , ,

Elkészítési idő

35 perc

650 kcal

kalória

Nehézségi szint

könnyű

Hozzávalók

Csirkemell steak karamellizált édesköménnyel - Chefbag

Amit küldünk:

  • tanyasi csirkemell
  • jázmin rizs
  • kézműves vaj
  • vörösborecet
  • makói hagyma
  • koktélparadicsom
  • fokhagyma
  • édeskömény gumó
  • friss kakukkfű
  • olíva olaj
  • bors

Szükséges eszközök:

  • serpenyő
  • lábas
  • tepsi
  • sütő

Elkészítés

Csirkemell steak karamellizált édesköménnyel - Chefbag

1. Alapanyag

Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.

Előfordulhat, hogy a párától nedvesek lesznek az alapanyagok, a húsok levet engedhetnek, ha ilyet tapasztalsz, egy papírtörlővel töröld szárazra azokat. Aprítsd fel a fokhagymát, a kakukkfű feléről szedd le a leveleket, a másik felét hagyd egyben. Az édesköményt és a hagymát vékonyan szeleteld fel.

Csirkemell steak karamellizált édesköménnyel - Chefbag

2. Jázmin rizs

Rakd a jázmin rizst egy szűrőbe, és hideg vízzel mosd át, majd csöpögtesd le. Kis olíva olajon pirítsd meg, épp csak annyira, hogy kifehéredjenek a szemek, sózd meg, majd öntsd fel kétszer annyi forró vízzel, mint amennyi rizst főzöl. Várd meg, amíg felforr, majd lefedve, kis lángon főzd. Amikor elfőtte a vizet vedd le a tűzről, és lefedve hagyd állni.

Csirkemell steak karamellizált édesköménnyel - Chefbag

3. Csirkemell steak

Amíg a rizs fő, kezd el megpirítani a csirkemell steak -et. A csirkemellek mindkét oldalát sózd és borsozd. Hevíts fel kevés olíva olajat egy serpenyőben, tedd bele a csirkemelleket, és közepes lángon süsd mindkét oldalát 3-4 percig. Ha megpirult, rakd át a sütőpapírral bélelt tepsibe és 200°C-on süsd 12-14 percig.

Csirkemell steak karamellizált édesköménnyel - Chefbag

4. Paradicsom és kakukkfű

Tedd egy tepsibe a paradicsomokat és az egészben hagyott kakukkfű szálakat. (Tipp: Ha nem szeretnéd, hogy a paradicsomon rajta legyen  a héja, akkor előbb kereszt alakba metszd be a héját, és dobd 1 percre forró vízbe. Így könnyen meg tudod hámozni.) Locsold meg kevés olíva olajjal, majd sózd és borsozd. Pirítsd őket a sütőben kb. 6-8 percig.

Csirkemell steak karamellizált édesköménnyel - Chefbag

5. Karamellizált édeskömény

Abban a serpenyőben, amiben korábban a csirkemellek pirultak, hevíts fel ismét egy kevés olíva olajat. Tedd bele az édesköményt és a hagymát, majd sózd és borsozd. Gyakran kevergetve főzd 11-13 percig, illetve addig, amíg teljesen megpuhul és barna nem lesz. Ha elég puha, add hozzá a fokhagymát. Keverd hozzá a vörösborecetet, a vajat, és ha szükségesnek látod egy deci vizet is. Keverd tovább kb. 1 percig, hogy az ízek jól összeérjenek, és a vaj elolvadjon.

Csirkemell steak karamellizált édesköménnyel - Chefbag

6. Befejezés

Ha összeértek a serpenyőben az ízek, akkor rakd a zöldségekhez a kész csirkemellet és a felaprított kakukkfű felét is. Melegítsd össze.

Csirkemell steak karamellizált édesköménnyel - Chefbag

7. Tálalás

Tálald az édesköményes csirkét a rizs mellé, és díszítsd a pirított paradicsommal és a maradék felaprított kakukkfűvel.

Jó étvágyat!

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.